• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Umut öğretmene tatil yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe köyü İlköğretim Okulu’nda idarecilik yapan öğretmen Umut Çakmak (32) yaz tatilinde okulun her türlü bakım ve onarım işleri ile uğraşıyor. Yaz tatilinde memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesine gitmeyerek, yaz tatili boyunca köyde kalan Umut Öğretmen, okulun bahçe, boya ve her türlü onarım işleri ile uğraşıyor.

2 yıl önce Siverek’e bağlı Küptepe köyüne idareci olarak atanan Çakmak,  2 yıldır, 3 yaz tatilini köyde geçiriyor. Okulun bahçesini öğrencilerle birlikte güzelleştirdiklerini belirten Çakmak, “Okul bahçemize 206 adet çeşitli ağaçlar diktik. Okul bahçemizde çimler, güller, sebze ve yeşillikler ektik. Yaz- kış seramız mevcuttur. Öğrencilerimiz ile birlikte tarım dersinde okul bahçesini düzenledik. Öğretmen arkadaşlarımızda bize yardımcı oldu. Okulumuzun her türlü sorunu ile uğraşıyoruz. Bu yaz köy imamız ile birlikte okulun iç cephesini boyadık, Allah kısmet ederse dış cephesini de boyayacağız.” dedi.

Eşi ve 3 yaşındaki kızı ile birlikte okul lojmanında kalan Umut Öğretmen, kendi imkânları ile okul lojmanını da onardı.  (Abdurahman Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir