• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...

GAZİANTEP - Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Şahin Batalı başkanlığında bir araya gelen Sektör Kurulu üyeleri, son dönemlerde komşu ülkelerde yaşanan olaylar sonucu ihracatın olumsuz etkilenmemesi yönünde çalışmaların sürdürülmesi ve yeni hedef ülkelerin belirlenerek bu ülkelere yönelik tanıtım atağının arttırılması yönünde karar aldı.

Komşu ülkelerdeki olayların bir an önce olumlu sonuçlanmasını dileyen Batalı, “Türkiye'nin bereketli topraklarında yetişen sektörümüzle ilgili ürünlerin dünya pazarlarında hak ettiği şekilde pazarlanması için uyguladığımız stratejilerin geliştirilmesi, ihracatçılarımızın mevcut pazarlarının korunması ve daha da geliştirilmesinin yanında hedef pazarlarda da etkin çalışmalar yapılması yönünde çeşitli kararlar aldık. Hedef ülkeler olarak seçtiğimiz özellikle Afrika, Uzakdoğu ile ABD bizim için önemli pazarlardır. Bu ülkelerde etkin tanıtım çalışmalarını sürdüreceğiz. Komşu ülkelerdeki olayların bir an önce olumlu sonuçlanmasını diliyoruz. Diğer taraftan dünyanın önemli yardım kuruluşlarıyla görüşerek sektörümüzle ilgili ürünlerin acil yardım paketleri içerisine alınabilmesi ve alınanların miktarının arttırılmasını talep ediyoruz.”dedi.

 Hububat sektöründe yer alan ürünlerimizi dünya markası haline gelmiş markalarla en iyi koşullarda pazarlayabiliriz diyen Batalı, “Sektörümüzde yer alan ürünlerimizi dünya markası haline gelmiş markalarla en iyi koşullarda pazarlayabiliriz. Markalaşmak bu anlamda önemlidir. Güçlü ve büyük Türkiye varlığını bu anlamda dünya pazarlarında da hissettirmektedir. Bugün ülkemize ve markalarımıza güven oranı yüksek. Türk ürünleri markalarıyla tercih ediliyor hale geldi. 2023 vizyonu için ortaya konan hedeflere ulaşabilmenin en önemli yolu elbette dünya markaları haline gelmiş markalarımızla yol almaktır. Üreticilerimizin bu anlamda markalaşma çalışmalarını destekliyoruz. AR-GE ve İnovasyon faaliyetleri pazarlardaki talebi arttıracağı gibi ürünlerimize olan güveni de destekleyecektir" açıklamasında bulundu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)