• DOLAR 32.377
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Depreminde hasar gören cami onarılmayı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van’da 2011 yılında meydana gelen depremlerde birçok yer ağır hasar görürken Göllü Köyü Camisinin de içinde bulunduğu birçok yapının hala onarılmaması akıllara “devlet birçok yeri onarırken neden ibadethaneleri onarmıyor?” sorusunu getirdi.

Depremde Tuşba ilçesine bağlı Göllü Mahallesinin büyük bir kısmı ağır hasar görmüş ve devletin yardımlarıyla hasar gören yapılar onarılmıştı. Fakat birçok yapının onarılmasına rağmen mahallenin camisi depremin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen onarılmadı.

Göllü Mahalle Muhtarı Cahit Sidar, depremde mahallenin büyük bir kısmının hasar gördüğünü,  hasarlı evlerin devlet yardımıyla yıkılıp yerine yeni evler yapıldığını ama hasar gören camiinin hala onarılmadığını söyledi.

Cami hasarlı olduğundan dolayı camide ibadetlerini yapamadıklarını belirten Sidar, “Cami ağır hasarlı olduğundan dolayı ibadetlerimizi taziye evinde yapmak zorunda kalıyoruz. Caminin onarılması için ilgili kurumlara müracaat ettik, fakat bir sonuç alamadık. Caminin onarılması için ilgili kurumların üstüne düşen görevi yapması gerekiyor.” dedi.

“Camiye girmekten korkuyoruz”
Depremden önce köylülerin kendi çabaları ile güzel bir cami yaptıklarını söyleyen Göllü Mahalle muhtarı Cahit Sidar, “Depremden sonra camimizin ağır hasar görmüş olması nedeni ile caminin bazı duvarları çatlak, arka tarafta bulunan duvarlar da patlamış durumda, bu yüzden camiye girmekten korkuyoruz.” diye konuştu.

İbadetlerini köydeki taziye evinde yaptıklarını, fakat rahat bir şekilde ibadetlerini yapamadıklarını söyleyen Sidar, özellikle taziyelerin Cuma gününe denk geldiği zamanlarda cemaatin taziye evine sığamadığından dolayı ibadetlerini yapmakta zorluk çektiklerini söyledi.


 

“Camimizin onarılmasını istiyoruz”
Depremden sonra AFAD'ın, hasar tespiti yaptığını ve caminin yıkımına karar vermesine rağmen hala yıkılmadığını belirten Sidar, Van Valiliğine, Tuşba Belediyesine ve AFAD’a gittiklerini ve kurumlar tarafından ilgilenileceği söylenildiği halde her hangi bir kurumun gelmediğini söyledi. Sidar, “Yetkililerden, bir an evvel camimizi onarmalarını istiyoruz, köylüler, ibadetlerini tekrar mahallenin camisinde yapma özlemi içerisindedir, ilgili kurumların bize kulak vermesini ve camimizi eski haline getirmek için bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.  (Cihad Coşar - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir