• DOLAR 32.509
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2431.494
  • ...
Şanlıurfa'da elektrik kesintisi sorunu bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Türkiye’nin en fazla tarım yapılan illerinden biri Şanlıurfa’da elektrik kesintisi sorunu devam ediyor. DEDAŞ’ın, borcunu ödemediğini ileri sürdüğü iki sulama birliğinin elektriklerini kesmesi birçok çiftçinin sokaklara çıkarak eylem yapmasına sebep oldu. Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, birçok çiftçinin susuzluktan dolayı ürünlerini sökmeye başladığı Akçakale’de çiftçilerle görüştü.

Şanlıurfalı çiftçilerin mağduriyetini giderebilmek için dört gündür Şanlıurfa’da çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Özcan; “Dört gündür gerek şirketle gerek Enerji Bakanıyla gerekli görüşmeler yaptık.  Sayın Bakanımız Sayın Faruk Çelik’le sürekli irtibattayız. Bilindiği gibi enerjide 3 yıldır ciddi sıkıntı yaşadık. Geçen yıl mecliste alınan bir kararla sulama yapan çiftçilerimizin desteklemelerine bloke kondu. Ancak bu bloke bazı çiftçilerimizi mağdur etti. Biz de bu mağduriyetleri gidermek için Elektrik şirketine, Sulama birliğine bağlı çiftçileri dışarıda bırakarak blokeleri kaldırmasını istedik. Elektrik şirketi de blokeleri kaldırdı.” dedi.

“Siyaseten çözüm bulmamız lazım”

Mağdur olan çiftçilerim için siyaseten çözüm bulmak gerektiğini söyleyen Milletvekili Özcan; “Ben Ankara’ya gittikten sonra gerekirse başbakanımıza kadar çıkarak bu soruna çözüm bulunması için elimden ne geliyorsa yapacağım. Bu arada çiftçilerimizin mağdur olmasına sebep olan iki sulama birliğini feshederek DSİ’ye devrettik. Artık muhatabımız çiftçidir.” diye konuştu.

Çiftçilerimiz bu mahsulü kaldırmasa nasıl ödeme yapacak?

Elektrik kesintileri yüzünden ürünler tarlada heba olması durumunda hiçbir çiftçiden ödeme alınamayacağını savunan Halil Özcan; “Bizim bu yılki ürünü kurtarmamız lazım. Aksi takdirde bu ürün tarlada heba olursa bu çiftçimiz nasıl ödeme yapacak? Hem şirket hem de devlet olarak bu ürünleri kurtarmamız lazım. Herkes bir adım atmak zorunda. Bugün hesaplaşma günü değil. Durum çok vahim. Bazen şirket ödemesi yapan çiftçiyi de cezalandırıyor bunu asla kabul etmiyorum. Borcunu ödeyen 13 köyümüze elektrik verilmiyor”  diye konuştu.(Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir