• DOLAR 32.538
  • EURO 34.93
  • ALTIN 2434.245
  • ...
Gazeteciler ile Halk Eğitim arasında eğitim protokolü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Kurulduğu günden beri gazeteciler arasındaki dayanışmayı sağlamak için çalışmalarda bulunan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, eğitim çalışmalarına başladı. Medya Akademisi adı altında alanında uzman editör ve gazetecilerin vereceği eğitimler dönemler halinde yenilenecek.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Halk Eğitim Merkezi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Cemiyetin Medya Akademisinde açılacak olan kurslara katılacak olan kursiyerlere eğitim sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika da verilecek.

Düzenlediği kurs sayısı, kurslara katılan kursiyer sayısı ve bu kursiyerlerin aldığı sertifikalar ile kurs bitirme belgeleri dikkate alındığında her yıl binlerce mezun vererek Mardin'in en büyük okulu konumunda yer alan Mardin Halk Eğitimi Merkezi ile Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti arasında iş birliği protokolü hazırlanarak imza altına alındı.

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu üyesi olan Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti, üyeleri başta olmak üzere yetişkinlere yönelik gerek mesleki gerekse sosyal alanda kurslar açılması öngören işbirliği protokolü Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş ile Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Dağ, arasında imzalandı.

“Halkın ayağına gidiyoruz”

Mardin Halk Eğitimi Merkezi olarak yüzlerce alanda binlerce kişiye kurslar düzenlediklerini kaydeden Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Gönenç,  "Mardin halkı, halk eğitim merkezine geliyor. Artık biz de Mardin halkının ayağına gitmek istiyoruz. Gerek site yöneticileri, gerek mahalle muhtarları, gerekse sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri talep ettikleri takdirde Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak talep edilen kursları açabiliyoruz. Bu kursları uygun eğitim alanı gösterilmesi durumunda talep eden kişilerin gösterecekleri alanda da açabiliyoruz. Alanlarında uzman eğitmenlerimiz sadece bizim dersliklerimizde değil, uygun niteliklere sahip olması halinde talep edilen dersliklerde de bu kursları düzenleyerek eğitimleri verebiliyorlar." diye konuştu.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile bu kapsamda bir protokol imzaladıklarının dile getiren Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Gönenç, "Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyeleri için gerek mesleki anlamda, gerekse sosyal alanda kurslar açabileceğiz. Bu konuda yapılması gereken taleplerin iletilmesi olacak. Kursların açılması için katılım sayısı gibi bazı kriterler var. Bu kriterler sağlandığı takdirde Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti üyelerinin faydalanabileceği kursları açacağız. Bu kurslar hem üyelerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak mesleki kurslar olabilecek hem de sosyal ve kültürel gelişime olumlu etki yapabilecek sosyal kurslar ile eğitimlerine katkı yapabilecek yabancı dil gibi kurslar olabilecek" diye konuştu.

MEB onaylı sertifika verilecek

Fotoğrafçılık ve gazetecilikle ilgili Mardin’de MEB onaylı bugüne kadar bir cemiyetin yaptığı bir eğitimin olmadığını, Mardin’de ilk defa bir eğitim kursunu açtıklarını anlatan Cemiyet Başkanı Nezir Güneş, “Bu konuda gerekli başvurularımızı yaptık ve çok kısa sürede olumlu bir cevap aldık. Bugün protokolü imzaladık. Bu konuda bize destek veren ve emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyorum." dedi.

Hazırlanan protokolün imza töreninde Mardin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Dağ, nezdinde halk eğitim merkezi personeline teşekkür eden Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş,  "Temel fotoğrafçılık eğitiminden, haber fotoğrafçılığına, sosyal medya eğitimlerinden, diksiyon, hızlı okuma ve hızlı yazma eğitimlerine kadar pek çok alanda üyelerimizden eğitimler düzenlenmesi yönünde talepler geldi. Üyelerimizin beklentilerine yanıt verebilmek adına Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti yönetimi olarak Mardin Halk Eğitim Merkezi ile görüşmelerimiz oldu. Olumlu neticelenen görüşmelerin ardından iş birliği protokolünü imza altına aldı. Bu kursların dışında üyelerimizden gelecek talepler doğrultusunda sosyal alanda kurslar da açılabilecek. Üyelerimize katkısı olacağını düşündüğümüz bu kurslara katılan dernek üyelerimiz, eğitimlerin sonunda başarılı olmaları durumunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın da sahibi olacaklar. Üyelerimize gerek mesleki, gerek sosyal gerekse maddi ve manevi anlamda katkı sağlayacağına inandığımız bu projemizi de hayata geçirmiş olmaktan ötürü mutluyuz. Gerçekleştirilecek olan iş birliğinin her iki kuruma da hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Kurslara katılmak isteyenler başvuruları cemiyet binasından temin edecekleri başvuru formları ile yapabilecekler.  Güneş, ayrıca bu ve bundan sonraki etkinlikleri www.mardingyc.org adresinden takip edilebileceğini vurguladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir