• DOLAR 32.563
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2423.749
  • ...
DEDAŞ'tan tarımsal sulama borçlarıyla ilgili uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz aylarda tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketen çiftçilere yönelik gerçekleştirilen kampanya kapsamında borcunun cüzi bir kısmını ödemeyen çiftçilerin elektriklerinin kesileceği belirtildi.

Son günlerde bazı çiftçilerin elektrik kesintisi iddiası ile gerçekleştirdikleri eylemler nedeniyle yapılan açıklamada, borcunu ödemeyen çiftçilere yönelik gerekli hukuki işlemlerin yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, “DEDAŞ olarak, geçtiğimiz aylarda tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketen çiftçi müşterilerimize yönelik büyük bir kampanya gerçekleştirdik. Çiftçi müşterilerimiz, tarımsal sulamadan kaynaklanan cari borçlarının yaklaşık yüzde 25'ine karşılık gelen bedel karşılığında borçlarını ödeme imkânına kavuştu. Çiftçi müşterilerimizin bir bölümü, borçlarının yüzde 25'i gibi cüzi miktarını dahi ödemek istememektedir. Borcunun cüzi bir miktarını ödeyerek borcundan kurtulmak istemeyen müşterilerimizin elektriğini tamamen kesmekten başka şansımız bulunmamaktadır. Şirketimizin bu aşamadan sonra gerekli bütün hukuki ve ticari aksiyonları alacağını bir kez daha vurgulamak isteriz.” ifadelerine yer verildi. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir