• DOLAR 32.52
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2419.73
  • ...
Gazze`de Önce Çocuklar Öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör rejimi israil, iddia ettiği roket saldırılarının ardından Gazze`ye yeniden saldırdı.

Siyonist saldırılarında Refah ve civarına en az 10 bombanın düştüğünü ve Rıdvan semtinde 5 yaşındaki 1 kız çocuğunun hayatını kaybettiğini bildirdi. Aynı evden 15 kişi de yaralandı.

Ardından israilin Gazze`nin kuzeyinde bir ailenin evine gerçekleştirdiği saldırıda, aralarında çocukların da bulunduğu en az 10 Filistinli yaralandı.

Hamas`ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları`nın komutanı Muhammed Dayf`ın karısı ve çocuğu da israil`in hava saldırısında öldü. Açıklamayı, Hamas Siyasi Büro Şef Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Facebook hesabı üzerinden yaptı.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, israil`in Gazze`nin doğusunda yer alan Deyr el-Belh bölgesine saldırısında biri hamile kadın, 3`ü çocuk aynı aileden 7 kişinin öldüğünü, 8 kişinin yaralandığını belirtti.

Filistinli yetkililer, ateşkesin bozulmasından beri israil`in Gazze`ye onlarca saldırı düzenlediğini açıkladı. Terörist israil saldırılarında beşi çocuk toplam 12 kişi öldü, 50 kişi de yaralandı.

Gazze`deki direniş grupları da füzelerle Tel Aviv`in Büyükşehir bölgesini vurdu.

Hamas`ın kıdemli yetkililerinden İzzet Rişk, "Filistinliler kendini güvende hissetmedikçe israil de hissetmeyecek. Bunu israil başlattı" dedi.

Hamas`ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları da salı günü Tel Aviv ve Birüssebi kentlerine 34 füze atıldığını açıkladı. israil bu sayıyı 50 olarak verdi. Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadı.

"Binlerce Gazzeli evlerinden kaçıyor"

Saldırıların başlamasıyla binlerce Gazzeli yeniden evlerinden kaçmaya başladı.

Terörist Netanyahu`nun, Kahire`de kalıcı ateşkes görüşmeleri için bulunan israil heyetini ülkeye çağırmasının ardından, israilli müzakereciler masadan çekildi ve özel uçakla Mısır`dan ayrıldı.

Filistin Heyeti Başkanı Azzam Ahmed de heyetin toplantısının sonunda yaptığı açıklamada, ateşkes süresinin uzatılmasına rağmen bir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

Ahmed, Filistin heyetinin tutumuna ilişkin şunları söyledi:
"Mısır tarafına ateşkes konusunda Filistin heyetinin tutumunu içeren belgeyi sunduk. Ateşkes süresinin bitmesine saatler kaldı hala cevap bekliyoruz. Adımlarımızı belirleyebilmek için süre bitmeden bir cevap alabilmeyi ümit ediyoruz. İsrail heyeti istediklerini dayatmaya çalışıyor ama bunu kabul etmemiz imkansız. Filistinliler olarak mümkün olduğu ölçüde esnek davrandık."

Al Jazeera

Bu haberler de ilginizi çekebilir