• DOLAR 32.523
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2422.288
  • ...
Filistin`e Destek Mitinginde Müslüman Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AMSTERDAM - Avrupa’nın birçok kentinde Filistin’e destek gösterileri düzenlenmeye devam ederken geçtiğimiz Pazar günü Hollanda’nın Utrecht kentinden düzenlenen etkinlikte bir Hollandalı Müslüman oldu. Etkinliğe katılan Hollandalı Harmen Van de Beek etkinliğin sonunda Belçika’dan misafir konuşmacı olarak gelen Fas asıllı İmad Ben ile aralarında geçen kısa bir konuşmanın ardından kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldu.

Yoğun yağışa rağmen binlerce kişinin katıldığı etkinliğin son bulmasının ardından etkinlikte bir konuşma yapan İmad Ben ile karşılaşan Harmen Van de Beek, onlarca kişinin meraklı bakışlarının arasında kelimeyi şehadet getirerek Müslüman oldu. Van de Beek şahadetinin ardından İmad Ben ve çevredekiler tarafından kucaklanıp hediyeler alırken çevredeki bayanlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadı.

‘Cennette seninle olmak istiyorum’
Van de Beek’in şehadetine vesile olan İmad Ben o anı şu şekilde anlattı: “O an hazır değildi ama ona, ‘Harmen, kendini adadığın andan itibaren bir iç huzur ve rahatlık hissedeceksin. Hayatında eşsiz bir mutluluk yaşayacaksın.’ dediğimde ‘Bu gerçekten şimdi mi olmalı?’ dedi. Ben de ‘Harmen, ölüm ayrım yapmaz ve hiç beklemediğimiz bir anda bizi alır. Ben cennette seninle olmak istiyorum Harmen ama ilk önce şehadet getirmelisin.’ dedim. O da bunu yapacağım söyledi ve şehadet getirdi.”

Harmen Van de Beek ise o andan sosyal medya hesabında paylaştığı “Bu günden itibaren Müslümanım diyebilirim. Güzel ve doğru bir zamandı. Orada tamamen ıslak duruyorsunuz ve geriye ufak bir grup kalmış, aniden bir Belçikalı size birkaç soru soruyor ve birden bire cevapları biliyorsunuz ama sadece aklınız ile değil aynı zamanda kalbiniz ve ruhunuzla biliyorsunuz. Hala biraz şaşkınım ve hayretler içerisindeyim.” şeklindeki mesajıyla bahsetti.

Van de Beek’in sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımlarda İslam ile ilgilendiği, Filistin ve benzeri konularda çeşitli paylaşımlar yaptığı görülüyor. Ayrıca Van de Beek’in hesabında kelimeyi şehadet getirdiği görüntüleri izleyenlerden gelen çok sayıda tebrik mesajı yer alıyor. (Abdurrahman Ekinci - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir