• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Bingöl'e 15 uzman doktor kadrosu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Sağlık Bakanlığı tarafından Bingöl'e 15 uzman doktor kadrosu açıldığını söyledi.

Taş, yaptığı yazılı açıklamada, Bingöl'de yaşanan uzman doktor sıkıntısının giderilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 58. Dönem Devlet Hizmet Kurası kapsamında Bingöl'e atanmak üzere 15 uzman doktor kadrosu açıldığını ifade etti.

Açılan kadro ile birlikte Bingöl'de uzman doktor sıkıntısının ortadan kalkacağını belirten Taş, bakanlığın kararını sevinçle karşıladıklarını belirtti.

15 uzman doktor kadrosundan 10'unun Bingöl merkeze, 3'ünün Genç ve 2'sinin de Karlıova ilçelerine ayrıldığını kaydeden Taş, "Yeni açılan kadrolarla birlikte Bingöl, Karlıova ve Genç'teki uzman doktor sıkıntısı artık ortadan kalkacaktır. Bingöl hizmetin en iyisine layıktır. Bu kararla birlikte Bingöl Merkeze 1 Acil Tıp Uzmanı, 1 Fizik Tedavi Uzmanı, 1 Göğüs Hastalıkları Uzmanı, 1 Kardiyolog, 1 Nefroloji Uzmanı, 1 Psikiyatri Uzmanı, 1 Kulak Burun Boğaz Uzmanı, 1 Endokrin ve Metabolizma Uzmanı, 2 Genel Cerrahi Uzmanı atanacak. Genç ilçesine ise, 2-Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile 1 Çocuk Hastalıkları Uzmanı atanacak. Karlıova ilçesine ise, 1 Anestezi Uzmanı ile 1 Çocuk Cerrahisi Uzmanı ataması yapılacak." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir