• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
FBI`dan Müslümanlara terör tezgahı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Amerika Birleşik Devletleri`nde 26 yaşında bir Amerikan vatandaşı, Amerikan Federal İstihbarat ajanlarının baştan sona hazırlayıp oynadığı bir tuzağın ardından, `uzaktan kumandalı ve patlayıcı yüklü model uçaklarla Pentagon ve Kongre binalarına saldırı düzenlemeyi planladığı` iddiasıyla tutuklandı.

Amerikalı yetkililer, üniversitede fizik okumuş olan, Massachusetts eyaletinden Ferdaus adlı Amerikan vatandaşının, `El Kaide`ye malzeme sağlama girişimi ve Amerikan askerlerine saldırılara yardım etmekle` de suçlandığını açıkladı.

Öte yandan, bu son olay, FBI ajanlarının Müslüman Amerikalılara yönelik başlattığı karalama kampanyasının ve tuzakların sonuncusu olarak kayıtlara geçti. Çünkü Ferdaus, Amerikan Federal Soruşturma Bürosu`nun, tuzak olduğunu gizlemeye gerek bile duymadığı, `gizli bir operasyonla` tutuklandı.

Amerikalı Müslüman gencin tutuklanmasıyla sonuçlanan tuzağın "aylarca sürdüğünü ve kapsamlı olduğunu" söyleyen Adalet bakanlığı, Ferdaus`un sivil giyimli FBI ajanları tarafından nasıl kandırıldığını ayrıntılarıyla anlattı.

Amerikan ajanları olan, ancak gencin El Kaide üyesi olduğunu düşündüğü kişiler tüm patlayıcıları sağlamış, saldırı planlarının ayrıntılarını belirlemiş.

Ferdaus ise, ajanlara `El Kaide`nin Orta Doğu`da patlayıcılarda kullanması için sekiz telefonla harekete geçirilen fünye` tasarlamış.

İddialara göre, 2011`de Ferdaus operasyona katılan ajanlara başkent Washington`daki Pentagon ve Kongre binalarına saldırı düzenleme niyetinden bahsetti, ajanlar da Ferdaus`a C-4 patlayıcı, uzaktan kumandalı model uçak ve silahlar verdi.

Amerikan ajanları tafafından baştan sona yönlendirilen Ferdaus`un "uzun süredir ABD`ye karşı bir eylem planladığının çok açık olduğunu" öne süren ABD`li yetkililer ise, "Amerikan halkı rahat olsun, patlayıcılar Federal Soruşturma Bürosu ajanları tarafından kontrol ediliyordu, bu oyun sizi tehlikeye atmadı" açıklamasıyla adeta dalga geçti.

FBI ajanlarının son kurbanı Ferdaus, suçlu bulunursa yabancı bir terör örgütüne yardım sağlamak suçundan 15, ulusal savunma tesislerine saldırı girişimi suçundan da 20 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

dünya bülteni



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir