• DOLAR 32.601
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2507.321
  • ...
Kassam Komutanının Kızı ve Eşi Şehid Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk, İzzeddin el-Kassam Tugayları`nın Komutanı Muhammed ed-Dıyf`ın kızı ve eşinin  siyonist katil israil`in Gazze Şeridi`ne düzenlediği hava saldırısında hayatını kaybettiğini duyurdu.

Ebu Merzuk, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Beklenmedik bir şekilde  siyonist katil israil`e 3 roket atıldığı duyuruluyor. Başbakan Binyamin Netanyahu müzakereleri durduruyor ve herkes büyük şaşkınlık içindeyken heyetini geri çekiyor, ateşkesi iptal ediyor" ifadesini kullandı.

Mısır`da taraflar arasında kalıcı ateşkesin sağlanması için yürütülen müzakerelerde yer alan Ebu Merzuk,  siyonist katil israil tarafının söz konusu tutumuna ilk anda bir anlam veremediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bu adımların sebebini anlamadık. Çok geçmeden Gazze`den herhangi bir roket atılmadığı ancak bunun Hamas lider kadrosuna yönelik saldırının bahanesi olduğu yönünde haber geldi. Heyet çekildi, ateşkes iptal edildi. Delu ailesinin evine saldırı düzenlendi, büyük komutan Halid Muhammed ed-Dıyf`ın eşi ve kızı şehit edildi. Allah rahmet eylesin."

Ebu Merzuk, "Ahmak Netanyahu, sivilleri hedef alarak siciline yeni bir suç daha ekledi. Vaatleri, antlaşmaları çiğnedi. Yeni bir hayal kırıklığı yaşandı" değerlendirmesinde bulundu.

 siyonist katil israil`in ateşkesi bozarak Gazze`nin kuzeyindeki Şeyh Rıdvan Mahallesi`nde bulunan Delu ailesine ait eve hava saldırı düzenlemesi sonucu aralarında bir çocuğun da bulunduğu 3 kişi ölmüş, 53 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir