• DOLAR 32.57
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2427.2
  • ...
Batı Yaka Halkı: Tek Yol Direniş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

El-Aksa İntifadasının Filistin halkının düşmanla olan mücadelede yeni bir süreç başlatmasına vesile olduğu görüşü uzmanlarca doğru bir tespit olarak görülüyor.

Bu süreç içinde Gazze direnişin kalesi durumuna gelirken, Batı Yaka halkı da umutlarının direnişte olduğunu ifade ediyor.

Batı Yaka halkı “her türlü sıkıntı ve zorluğuna rağmen intifada ve direniş zilletten bin kere daha iyidir. Özgürlüğün bedeli gerçekten pahalıdır” diyor.

Batı Yaka’nın Ramallah şehrinden Beşir Muhammed’in “İntifada Filistin halkının hak ve hukukunu geri getirmenin, resmi kurumlarda yapılan edebi konuşmalarla değil, direnişle mümkün olduğunu gösterdi” sözü Batı Yaka halkının düşüncelerini özetliyor.

Muhammed’in “İntifada, Siyonist rejimin temellerini sarsmanın yolunu ve bu rejimi acıtmanın metodunu da gösterdi” sözleri de halkın intifadayı nasıl okuduğunu gösteriyor.

Aynı şehirden Salim Halid adındaki Filistinli işçi ise, düşmanla görüşmelerin arkasından koşmanın serabın peşinden koşmak anlamına geldiğini ve bunun Filistin halkına yıkımdan başka bir şey getirmediğini belirtti.

Halid devamla “Siyonist orduyu Güney Lübnan ve Gazze’den çıkaran neydi? Acaba görüşmeler mi çıkardı, yoksa BM salonlarında okunan edebi metinler mi!? Abbas ‘görüşme, görüşme ve görüşme’diyor başka bir şey demiyor” şeklinde konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir