• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Palu'da aynı saatlerde üç köyde yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ- Elazığ’ın Palu İlçesine bağlı Gökdere (Ardurek), Akbulut (Züver) ve Büyükçaltı (Xeylan) köylerinde saat  12.30 sıralarında bilinmeyen nedenlerden dolayı yangınlar çıktı. Yangınları fark eden köylüler kendi imkânlarıyla çıkan yangınları söndürmeye çalıştı. Havanın sıcak ve rüzgârlı olmasından dolayı yangınlar kısa sürede tarlalara ve ormanlık alanlara yayıldı.

Paluya 56 kilometre uzaklıkta olan Büyükçaltı (Xeylan) köyünde çıkan yangında köylülerin tarlarında topladığı mahsuller yandı.

Paluya 50 kilometre uzaklıkta olan Akbulut (Züver ) köyünde ise, köylülerin tarlaları ve meyve bahçeleri yandı. Köylüler Jandarmaya  ve Orman Müdürlüğünü arayıp olayı bildirdiklerini,  ama kimsenin yardımcı olmadığını belirtiler. Özellikle Akbulut (Züver) köylüleri, Askeri Karakolun kendilerine 200 metre yakın olduğunu,  şayet  zamanında müdahale edilse, yangının ormanlık alana yayılmayacağını, batıda yangın çıktığında devletin tüm imkânlarıyla seferber olduğunu, ama buralarda yangın çıktığında yetkililerin duyarsız kaldığını söylediler.

Paluya 45 kilometre uzaklıkta olan Gökdere (Ardurek) köyünde çıkan yangında da Çamtarlası Askeri Karakol bahçesinin  de yandığı öğrenildi. Çıkan yangınlarda Elektrik ve PTT direklerinin de yandığı görüldü.

Palu Aksa Elektrik idaresinin, yangında elektriksiz kalan köylere tekrar elektrik verdiği, Akbulut (Züver) ve Gökdere (Ardurek) köyleri arasındaki ormanlık alandaki yangının hala devam ettiğiöğrenildi. (Ebubekir Alkan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir