• DOLAR 32.312
  • EURO 35.111
  • ALTIN 2308.616
  • ...
Yeni Asya`nın Risale Karikatürüne Tepki Çığ Gibi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

18 Ağustos 2014 tarihli Yeni Asya Gazetesinde yayınlanan İbrahim Özdabak imzalı karikatür hakkında sosyal medya üzerinden tepkiler artarken Risale-i Nur Dayanışma Platforumu bu üzücü durum için zorunlu açıklamada bulundu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Risale-i Nur Külliyatı’nın, Hıristiyan teslis inancının esaslarından biri olan çarmıh ile beraber resmedilmesi Risale-i Nur eserlerine karşı ciddi bir hürmetsizliktir.

2. Çarmıh, Hz. İsa’nın ölüme terk edilişini temsil etmekle beraber, İslam inancına ve Kur’an’a göre gerçekle de ilgisi yoktur. Karikatürü çizen hem batıl bir iddiayı da tasvip eder gibi, Risalelerin -güya- ölüme terk edilişini resmetmeye çalışmışlardır.

Bediüzzaman’a göre Risale-i Nur Eserleri için ölüm dönemi değil, tam aksine zahir ve aşikare ve hatta galibane dönemi içerisinde olduğumuz halde, bandrol meselesi üzerinden Risale-i Nur’u mağlup gösterip, bu konuyu ehli dalalete malzeme yapmaya çalışmak akıl ve mantıkla birlikte anılacak birşey değildir.

3. Risale-i Nur’un devlet tarafından basılması bizzat Bediüzzaman’ın vasiyetidir. Mevcut uygulamanın Risale-i Nur eserlerinin lehine olduğu devlet ricali tarafından, hassaten Başbakan Yardımcısı, bazı Milletvekilleri, Kültür Bakanlığı ve Diyanet İşleri tarafından defaatle hem yazılı hem de sözlü ifade edilmiştir. Hatta ilk kitap olarak İşarat-ül İcaz’ın da basıldığını gördüğümüz halde, bile bile saldırgan bir tavır takınmak vicdan ile telif edilecek birşey değildir.

4. Yapılan bu menfi yayınlar, muhalif yayın organlarının işine yaramakta ve hizmetimize karşı olumsuz yayınlara neden olmaktadır.

Özetle, Risale-i Nur eserleri hem kitap olarak milyonlarca insan tarafından okunmakta, hem de hergün milyonlarca insanın televizyonunda, radyosunda, bilgisayarında, tabletinde ve telefonunda okunarak ve dinlenerek kalplerde iman hakikatlerini yeşertmeye devam etmektedir. Bizlerin ümidi, Risale-i Nur’un devletin imkanları ile daha da geniş kitlelere ulaştırılacağı yönündedir. Mevcut gidişatı bu ümidimizin tahakkukuna doğru olumlu bir gidişat olarak görmekte ve dualar etmekteyiz.

İşte tepkilere neden olan karikatür...

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir