• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Evi çöken vatandaş yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’un Kıyık köyünde evlerinin damı çöken 8 kişilik Balkaya ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

Edinilen bilgiye göre, Muş’un Kıyık köyünde Balkaya ailesine ait evin damı geçen yıl çöktü. Sabah 4 sıralarında meydana gelen çöküntü aile fertlerini uykuda yakaladı. Çöküntünün olduğu bölümde kimsenin olmaması ise büyük bir facianın önüne geçti.

Ölümden döndüklerini söyleyen ev sahibi Murat Balkaya olayı şu şekilde anlattı: “saat 04.00 da büyük bir gürültüyle uyandık. Yataktan çıkıp dışarı kaçtık, sonra tekrar içeri girdiğimde evin damının çöktüğünü gördüm. Çocuklarımı dışarı çıkarttım. Evim geçen senden beri bu şekilde.”dedi.

Geçen yıldan beri birçok yere başvurarak durumunu yetkililere anlattığını fakat kimsenin derdiyle ilgilenmediğini söyleyen Balkaya; “Şuan dışarıda kalıyoruz. Hiçbir imkânım yok, yardım istiyorum. Zaten ben rahatsız olduğum için çalışamıyorum ve çok mağdurum. Biz 8 kişilik bir aileyiz. Çocuklarım küçük ve hepsini okutuyorum ve onları okutmakta zorlanıyorum”şeklinde konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ile İl Afet Müdürlüğüne başvurduklarını fakat oradaki yetkililerin kendisi için hiçbir şey yapamayacaklarını söylediklerini belirten Balkaya; “Bana ‘Biz yardımları genel yapıyoruz. ferdi olarak bir şey yapamayız. Siz yinede dilekçenizi buraya bırakın inceleyeceğiz bir şey çıktıysa çıktı, çıkmadıysa biz bir şey yapamayız’ dediler. Başvurmadığım bir yer kalmadı. Bütün ilgili yerleri gezdim fakat hiç birinden hiç bir olumlu cevap alamadım.” dedi.

Evinin diğer kalan bölümlerinin her an çökmeyle karşı karşıya olan Balkaya, yetkililerden acil yardım beklediğini söyledi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir