• DOLAR 32.377
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2325.71
  • ...
Kuran kursu öğrencileri arası bilgi yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye koşalım, Kur'an ile buluşalım” sloganı ile başlattığı Yaz Kur’an kurslarına son haftaya girilirken Kızıltepe Müftülüğü bünyesindeki kurslarda okuyan başarılı öğrenciler arasında bilgi yarışması düzenlendi. 23 Nisan İlkokulunda düzenlenen etkinliğe; 232 cami ve 19 Kur’an kursunda 251 eğitimcinin kendi kurslarında birinci gelen öğrencileri katıldı.

Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Kızıltepe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, “Yaz Kuran kurslarında son haftaya girdik. Cuma günü Yaz Kuran kursları bitecek. Bugün 9 haftadan oluşan Yaz Kuran kursu finali için bilgi yarışması düzenliyoruz.  Şuan cami ve Kuran kursları birincileri yarışıyor. Bu yarışmanın amacı öğrencilerimizin ne öğrendikleri ile ilgilidir. Onları testten geçiriyoruz. Ne öğrendiklerini anne baba ve hocalarına göstermek için bu yarışmayı tertip ettik. İnşallah hayırlara vesile olur.”dedi.

Yarışmanın içeriğinden de bahseden  Işık, “Diyanet İşleri Başkanlığın göndermiş olduğu müfredattan inancın, ibadetin ve itikadın kitaplarından itikat, ibadet, siyer, tecvid ve Kur’an-ı Kerim konularından seçtiğimiz test usulü bir yarışma düzenliyoruz. Bu yarışma sonucunda ilk 10’a girenler birincilik için önümüzdeki Perşembe günü merkez Kur’an kursumuzda sahne yarışması olarak sınava tabi tutulacaklar. Ayrıca ilk 10’a girenleri ise çeşitli hediyelerle ödüllendireceğiz.”şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir