• DOLAR 32.366
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2325.172
  • ...
Eğitimdeki sorunlar Muş'ta konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Milli Eğitim Bakanlığı, ‘Eğitimdeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri’ konulu çalıştayını Muş’ta yaptı. Kent merkezinde bir otelin konferans salonunda düzenlenen çalıştaya Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Bakanlık Müşaviri Ercan Demircin, Muş, Bingöl, Tunceli, Malatya, Bitlis, Van ve Hakkari İl Milli Eğitim Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, bölgesel istişare toplantılarının milli eğitimin merkez teşkilatından taşra teşkilatındaki öğretmenine kadar bir aile ve ekip olduğunu söyledi.

Milli Eğitimde ciddi değişimlerin olduğunu ifade eden Kurt, çocukların, gençlerin artık internet çocuğu, iletişim çocuğu denilen bir kuşağı oluşturduklarına dikkat çekti. Müsteşar yardımcısı Kurt; “Dolayısıyla eğitimin değişen ve gelişen global dünyada, gelişmemesi durağan kalması beklenemez. Değişime ayak uyduracağız, değişime direnmeyeceğiz, değişime katkımız olacak, değişimi biz kendimizi özümseyeceğiz ve değişimi toplum olarak gerçekleştireceğiz.”dedi.

Dershanelerin kapatılması ile ilgili açıklama yapan Kurt; “Ayrıca eğitimin sırtında bir kambur oluşturmuş dershaneleri kaldırma girişiminde bulunduk. Bunun için de bir süreç başlamış oldu. Bu da 12 Eylül ihtilalinden sonra hep konuşulmakta olan dershanelerin kaldırılması ile ilgili çeşitli yasaların ortaya konulması bir türlü gerçekleştirilememişti. Bu bize nasip oldu. İnşallah en sağlıklı bir şekilde sonuçlandırılacak.” şeklinde konuştu.


Meslek liselerini tek bir çatı altında toplamakla beraber liseleri de azalttıklarını söyleyen Kurt; “Ortaokula geçiş sistemini değiştirdik. Kamuoyunda ısrarla söylenen yanlış bir söylev var. İmam Hatiplere zoraki öğrenci gönderilecek, bu doğru değil. Liselerde niye böyle bir şey yaptık. Liselerde boş kontenjan kalmasın diye. Öğretmen liselerimiz vardı, misyonunu tamamlamış, artık öğretmen yetiştirmeyen liseleri Anadolu Liselerine çevirdik. Yeni bir genel müdürlük kurduk’’ dedi.

Müsteşar Yardımcısı Kurt’un konuşmasının ardından Bakanlık Müşaviri Ercan Demircin’in çalıştay ile ilgili bilgi vermesiyle devam eden toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir