• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
'Suya zehir atıldı' söylentisini duyan hastaneye koştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te su arıtma tesislerinde, içme suyuna zehir atıldığı yönündeki iddialar üzerine vatandaşlar, dün geceden bu yana hastanelere akın etti. Yapılan muayenelerde ise herhangi bir zehirlenme olayı olmadığı anlaşıldı.

Gaziantep'te gün içerisinde içme suyuna zehir katıldı dedikodusunun ardından vatandaşlar, rahatsız olduklarını hissederek hastanelere koştu. Sabah saatlerinden itibaren hastanelere giden vatandaşların muayenelerinde ise herhangi bir zehirlenme olayının söz konusu olmadığı anlaşıldı.

Dünden bu yana acil servislerde yoğunluk olduğunu belirten Dr Ersin Arslan Hastanesi yetkilileri, Gaziantep’te GASKİ suyuna zehir atıldığı iddiası üzerine vatandaşların hastanelere koştuğunu ancak yapılan muayeneler sonucu böyle bir şey olmadığının anlaşıldığını belirttiler.

Yetkililer, “Vatandaşlarımız rahat olsunlar, gün boyunca tedavi ettiğimiz hastalarda her hangi bir zehirlenme vakasına rastlamadık. Bu iddialar asılsız zaten yetkililerimiz gereken açıklamaları yaptılar.”dediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ),  “Gaziantep içme suyu Hacıbaba Arıtma Tesisleri'nde arıtılarak şebekeye verilmekte olup, bugün itibariyle çeşitli noktalardan alınan numunelerde de her hangi bir olumsuz bulguya rastlanmamıştır. Gaziantep içme suyu şebekesindeki sular, insani tüketim amaçlı içme suyu standardına uygun olup, vatandaşlarımızın gönül rahatlığı ile içebilecekleri bir sudur. Gaziantep İçme Suyu Terfi Merkezleri, depoları ve arıtma tesisleri ve şebekesi Genel Müdürlüğümüz kontrolü altında olup, bu tür asılsız haberlere itibar edilmemesi hususunu kamuoyunun bilgisine arz ederiz."diyerek iddiaları yalanlamıştı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir