• DOLAR 32.376
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2325.65
  • ...
Bingöl`de 19 STK Saldırıları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl`de faaliyet yürüten 19 Sivil Toplum Kuruluşu, son günlerde artan saldırıları kınamak amacıyla bir basın açıklaması düzenlediler. Büyük Bingöl Oteli`nde gerçekleşen basın açıklamasını STK`lar adına Bingöl Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Temsilcisi Ali Burakgazi okudu.

"Son günlerde artan terör olaylarını, ilimiz girişinde tespit edilen yüksek miktardaki patlayıcı ile önlenen, planlanan saldırıları, Sivil Toplum Kuruluşları ve Bingöl halkı olarak kınıyoruz" diyen Burakgazi, ülke genelinde terör olaylarından dolayı hayatını kaybedenlere Allah`tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

Burakgazi, "Bu ülkede yaşayan; Türk, Arap, Çerkez, Laz, Kürt ve Zaza vatandaşlar olarak son günlerde artan terör olaylarına karşı ortak tavır koymak için bir aradayız. Bu olaylar, Kürt halkı için hak aramaya yönelik değildir. Masum insanları katlederek, kin ve düşmanlık tohumunu ekmeye yöneliktir. Kin ve düşmanlığı sürdürmek ve nifakı yaymak Kürtlerin inancında yoktur, kardeşlik vardır. Kürt halkı, kin ve düşmanlığı yayan bu terörü reddeder. Yıllardır, binlerce insanımızın hayatına mal olan bu terör olaylarının artık tamamen durup, yaraların sarılması beklenirken, milletin iradesinin yansıtıldığı seçimlerden sonra TBMM açılırken, sorunların çözülmesinin meşru zeminde imkanı varken, yeni sivil anayasa yapımı gündemde iken, yapılan bu olaylar çözüme yönelik değil, Türkiye`nin normalleşmesini sabote etmeye yönelik eylemlerdir. Bu terör olayları bilhassa Kürtleri mağdur ve mazlum eden bir cinnet halinin ifadesidir. Terör kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin kınıyoruz ve akan kanların biran önce son bulmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Ali Yıldırım - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir