• DOLAR 32.56
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2426.229
  • ...
`Urfa fıstık şehri olsun`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Yıllardır Şanlıurfa’da yetiştirilen fıstıkların Gaziantep’te işlenmesi nedeniyle Antep fıstığı diye bilindiğini savunan fıstık komisyoncuları yetiştirdikleri fıstıkların Urfa fıstığı diye adlandırılmasını istediler.

Urfa’da fıstık işletmesinin olmamasından dolayı ürettikleri fıstıkların Antep’te işlendiğini belirten komisyoncu Ramazan Aslan,  bu nedenle  fıstıklarının Antep fıstığı diye bilindiğini söyledi.

Gaziantep’e giden fıstıkların hemen hemen tümünün Şanlıurfa’da yetişen fıstıkların olduğunu ifade eden Aslan, “Bu konuda milletvekillerinden yardım bekliyoruz. Urfa’da çiftçilerimiz bu kadar emek verirken fıstığımız neden Antep fıstığı olarak anılsın. Antep’te işletme var, burada niye işletme yok? Onlardan eksik bir yanımız yok. Nüfus olarak Urfa Antep’ten büyüktür.  Orası sanayi şehri Urfa’nın da fıstık şehri olması lazım. Ne yazık ki Antep fıstık şehri olmuş. Biz önce çalışma bakanından bu fıstık işine el atmasını istiyoruz” dedi.

“Urfa fıstığının yeterince tanıtımı yapılmıyor”
Urfa fıstığının yeterince tanıtımının yapılmadığını dile getiren fıstık işletmecisi Cevher Güneşler de “Yani Antep fıstığı denilmeyene kadar anlaşılmıyor. O yüzden Urfa fıstığını satarken baya sıkıntımız var. Bu konuyla yetkilerin ilgilenmesi lazım. Fıstığımızı Urfa fıstığı olarak satış yapabilmemiz için bunun reklamının yapılması lazım. Çünkü Urfa da Antep’e yakın veya Antep’ten fazla olan bir üretimimiz var. Urfa fıstığına Antep fıstığı demek artık zorumuza gidiyor. Fıstığımızı Urfa fıstığı olarak pazarlamamız lazım.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’da fıstık üretiminin fazla olduğunu ama yeterince işletmelerin olmadığını ifade eden Güneşler, “Fıstık için işletme var ama yetersiz.  Burada büyük tüccarlarımız genelde arsalara ve emlak işine yatırım yapıyor. Paralarını fıstığa yatırabilirler. Tabi bunun için milletvekilleri ve bakanımız önayak olması gerekiyor. İşletmelerin açılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Sedat Kuşulay-İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir