• DOLAR 32.365
  • EURO 35.043
  • ALTIN 2325.366
  • ...
İçten: "Kandan beslenenler süreci provoke ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Lice'deki heykelin mahkeme kararı ile yıkıldığını ve bu durumun kanunen suç olduğu bilindiği halde böyle bir şeyin yapılmasını provokasyon olarak değerlendiren İçten, “Kandan nemalananlar, kandan beslenenler tekrar kan akmasını istiyorlar. Peki, bunu yapanları gündeme taşıyıp bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar ve bunun üzerinden bizlere saldıranlar ya da bunu tehdit olarak görenlerin bu tavırları kime yaradı? Lütfen herkes soğukkanlılıkla düşünsün ve bu sorunun cevabını versin.” ifadeleriyle HDP’ye göndermede bulundu.

Çözüm Süreci'ne zarar vermek isteyen provokatörler var

Silvan'da bir grubun özellikle Çözüm Süreci'ni bitirmeye yönelik girişimleri olduğunu ve  20 aylık barış ve kardeşlik iklimini baltalamaya çalıştığının farkında olduklarını ifade eden İçten, “ Bu işi iyice çığırından çıkarmak ve daha etkin bir zarar vermek için de çok ciddi provokatörlerin devrede olduğunu biliyoruz. Hem Silvan barajının yapılması engellemeyi, hem karakolların yapımının durdurulmasına yönelik hem de Diyarbakır-Bingöl Karayolunun kapatılmasına yönelik eylemler yapmışlardır. Nitekim yol kapatma provokasyonunda iki vatandaşımız hayatını kaybetti. Orada yuvalanan bir derin güç var. Ve bu derin güç, ne Kandil'i, ne Öcalan'ı ne de kimseyi dinlemiyor.” uyarısında bulundu.

PKK ve HDP içindeki paralel yapılar iş başındadır

Bölgede iş yapan müteahhitlere yönelik eylemlerle yapılan işlerin engellendiğini ve yol kesmelerinde bu eylemlerin bir parçası olduğunu söyleyen İçten, özellikle Lice'de ve Silvan'da yaşanan olaylara dikkat çekti.

İçten, “PKK ve HDP içindeki PARALEL yapılar tekrar kanın akması için çözüm sürecinin bitmesi için elinden geleni yaparken bu çetenin yaptıklarını gündeme taşıyanlar da bunların kirli emeklerine hizmet etmektedirler. Bu açıdan bakıldığında kandan beslenenlerin bu şekilde amaçlarına ulaştıklarını söyleyebiliriz. Lice'deki bu derin yapı, Silvan barajını engellemekte, karakolları tehdit etmekte,  yol kesmekte, adam kaçırmakta. Nasıl ki devlet içindeki paralel yapı, Çözüm Süreci'nden rahatsızlık duyuyorsa; PKK'nın ve HDP'nin içerisindeki Paralel yapı da yine aynı şekilde Çözüm Sürecinden rahatsızlık duymaktadır.” İddiasında bulundu.  

Milletimiz Batısıyla Doğusuyla Çözüm Sürecine sahip çıkıyor

Çözüm sürecinde bu gün gelinen noktada ülkenin doğu ve batısında bu durumdan rahatsızlık duyanların olduğuna dikkat çeken İçten, “ Biri suç işlemeye devam ederek,  diğeri ise suçu kamuoyuna yansıtıp kitleleri galeyana getirerek çözüm sürecini bitirmek için birlikte hareket etmektedirler. Birinin diğerinden farkı yok. Ama herkes rahat olsun, milletin çoğunluğu;  Batısı ve doğusu ile çözüm sürecine sahip çıkıyor ve tüm provokatif olaylara rağmen bu süreç sağlam bir irade ile devam edecektir."ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir