• DOLAR 32.323
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2306.902
  • ...
Van ve Salmas'ın Gelincik Kapısı umudu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN- Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade, Salmas Van Esnaf Odası Başkanı Kazım Bedelli ve Belediye Meclis Üyesi Thait Zakiri Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından ağırlandı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’ın İran’la en çok sınırı bir kent olmasına rağmen ekonomik ve ticari açıdan çok da istenilen seviyede olmadığını belirterek “Van’ın bu önemli konumu değerlendirilmelidir. Bunun için uzun yıllardır çalışmalar yapılıyor olmasına rağmen istediğimiz düzeye gelemedik. Son dönemlerde Türkiye ve İran arasındaki olumlu gelişmeler bizleri gelecek adına ümitvar etmiştir. Kapıköy ve Razi Sınır kapısının yıllardır gelişme göstermemesi bizleri yeni arayışlara sevk etmiştir. Bu nedenle Başkale İlçesi’nde bulunan Gelincik Sınır Kapısının mutlak suretle açılması gerekir.” Dedi.

 “Gelincik Kapısı Salman ve Van’ı bütünleştirecek”

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva Gelincik ve Kuzareş Sınır Kapılarının Van ve İran’ın Salmas Kentini bütünleştireceğini belirterek “Salmas Heyetinin bu ziyaretleri bizi sevindirmiştir. Bu kez oldukça istekli bir heyet var. Heyet bize Kuzareş ve Gelincik Kapılarını geliştirelim ve Başkale Gelincik arasındaki asfalt işini biz yapalım. Yeterki bu kapı açılsın ve geliş gidişler olsun teklifinde bulundular. Biz Van TSO olarak bir yıl önce Gelincik Sınır Kapısının açılması için gerek Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gerekse TOBB nezdinde girişimlerimizi başlattık. Hazırladığımız dosyayı ilgili tüm birimlerle paylaştık. İnşallah iki kent yönetenlerinin bu istekleri, Gelincik ve Kuzareş Kapılarının açılmasına vesile olacaktır.” şeklinde konuştu.

Salmas Belediyesi Hukuk ve Ticaret Müsteşarı Hasan Mehdizade ise Salmas’ın 250 bin nüfuslu bir şehir olduğunu belirterek “Özellikle İran’daki yeni dönemle birlikte Salmas olarak Eyalet nezdinde çok önemli bir lobi gücümüz var. Salmas olarak Van ile ekonomik, ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi için çaba göstereceğiz. Özellikle sınırımızda bulunan Kuzareş ve Gelincik kapılarının açılması için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bu gerçekleşirse Van ve Salmas arası mesafe 110 km. düşecek. Bu da daha fazla insanın geçişi, daha fazla işbirliği demektir.” dedi.

Van TSO Başkanı Necdet Takva, Başkan Yardımcısı Yavuz Karaman, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Abi ve Ömer İnanç konuk heyete birde plaket takdim etti.(Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir