• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bursa'da kaçak sigara operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan baskınlarda 12 bin adet kaçak sigara, 2 metre boyunda bir heykel, 2 adet tabanca ve gramsentetik uyuşturucu maddesi ele geçirildiği bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, O.A, F.H, M.Y, E.A.S. isimli şahıslarla kullanmış oldukları 06 plaka sayılı aracın içerisinde toplam 12 bin 50 paket değişik markalarda kaçak sigara ile ele geçirildiği kaydedildi.

Yapılan diğer baskınlarda ise; A.K. ve Ö.K. isimli şahısların kullanmış oldukları 32 plaka sayılı araç içerisinde yapılan kontrolde 2 metre boyunda heykel ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamanın devamında, “M.K. ve E.G. isimli şahısların satmak maksadıyla sentetik uyuşturucu metamfetamin maddesi temin ettikleri ve bu maddeleri satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgiler elde edilmesi üzerine şahıslar yakalanmış M.K. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada 25 gramsentetik uyuşturucu metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, B.T. isimli şahıs üzerinde yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca bu tabancaya ait 1 adet şarjör,  şarjör içerisinde 4 adet dolu mermi vesatışa hazır halde5.0 gram sentetik uyuşturucu metamfetamin maddesi ele geçirilmiş ayrıca kullanmış olduğu araç içerisinde yapılan kontrolde 40.0 gram sentetik uyuşturucu metamfetamin maddesi, 2 adet 9mm çapında dolu tabanca mermisi, uyuşturucu madde satışında kullanıldığı değerlendirilen 15 adet alüminyum folyo kağıt ele geçirilmiştir.”ifadelerine yer verildi.

Yapılan baskınlar sonucu yakalanan şüpheli şahısların haklarında düzenlenen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildiği açıklandı. (Sezer Özer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir