• DOLAR 32.569
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2435.785
  • ...
Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin Anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Suruç`ta 1993 yılında cami çıkışında düzenlenen saldırıda katledilen Molla Şükrü Yavuz ve Molla Muhyeddin Demir, için mevlit programı düzenlendi.

Yoğun katılım olduğu gözlenen programda Molla Şükrü Yavuz`un kardeş Halil Yavuz, Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin`in hayatlarından kesitler aktardı. Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin`in Kur`an-ı Kerim`e olan bağlılıklarına dikkat çeken Yavuz, "Molla Şükrü ve Molla Muhyeddin her an şehadeti arzuluyordu. Çünkü Şehadet ve cihad aşkı Müslümanların içinden ölüm korkusunu alır. Eğer bir Müslüman`da şehadet ve cihad aşkı yok ise o Müslüman`da ölüm korkusu vardır" dedi.

`Eğer bir insan şehadet ve cihadı tefekkür etmese cehalet üzerinde ölür` hadisi şerifini hatırlatan Yavuz, bizim de şehadet ve cihadı tefekkür etmemiz için tavsiyelerde bulunarak Molla Şükrü`nün şu sözüyle konuşmasını tamamladı: "Alimlerin kanı dökülmedikçe Allah (cc) hükmünü yeryüzünde hakim kılmaz."

Programda konuşan Süleyman Atmaca ise, `Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin bilakis onlar diridirler, ancak siz bunu bilemezsiniz` şeklindeki ayeti hatırlatarak, şehit ve şehadetin önemi üzerinde durdu.

"Kim Allah için çalışıp mücadele ederse o şehittir. Şehadet Kuran ve İslam içindir" ifadelerini kullanan Atmaca, sahabe hayatından kestiler sunduğu konuşmasına şöyle devam etti: Hz. Ebubekir, `Ümmet içinde şehadet aşkı ve İslam yolunda mücadele kalkarsa o toplumun içine zillet girer` diyor. Şehadet aşkı ne zaman içimizden çıktıysa o zaman içimize emperyalist rejimin gücü girmiştir. Eğer şehitlerin yolundan devam etmiş olsaydık bugün toplumumuzda batının emperyalist gücü içimizde olmazdı. Gençlerimiz emperyalist düzenin oyunlarına alet edilerek İslam`dan uzaklaştırılmış ve dünya sevgisini içlerine aşılamıştır. Gençlerimizin bu oyunlara alet olmaması için Anne ve babalara çok görevler düşüyor. Anne babalar, çocuklarını kuran ahlakıyla ahlaklandırmalı ve yönde çalışmalılar."

Okunan mevlitle devam eden program, mevlit ekibinin seslendirdiği kaside ve salavatlarla ve Ramazan Kılıç hocanın yaptığı duayla sona erdi.

Ömer Taş - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir