• DOLAR 32.541
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2425.798
  • ...
Doğubayazıt halkının belediyeye isyanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI –  Ağrı’nın Doğubayazıt ilçe esnafı belediyenin diğer ilçelere göre hizmetten geriye kaldığını iddia ederek, ilçenin kendi kaderine terk edildiğini belirtiler.

İlçe halkı Doğubayazıt ilçesinin cadde ve sokakların bakımsızlıktan dolayı adeta köstebek yuvasına dönmüş vaziyette olduğunu belirterek, yeni ismi ile Abdulbari Gozel eski ismi ile Şehitlik Caddesinin parke taşı döşeli yolunun belediye tarafından aylar önce asfalt yapılması için sökülmesinin ardından caddenin kendi kaderine terk edildiğini savundu.

Hiçbir çalışmanın yapılmamasından dolayı ilçe halkı belediyeye tepki göstererek, en çok mağduriyetin yaşandığı Şehitlik Caddesi’nin yanında Beşikçi, Rıfkı Başkaya, Meryemana ve diğer cadde ile sokakların da aynı durumda olduğunu söylediler.

Esnafın birçoğu tozdan dolayı işyerlerini kapatıp caddeyi terk ederken, kalmak zorunda kalan esnaf ise bu yaz sıcağında kapılarını kapalı tutmak zorunda kaldığı iddia edildi. Cadde üzerinde bulunan apartman sakinleri günde iki defa evlerini temizlemek zorunda kaldığı belirtildi.

Yetkililere defalarca müracaatta bulunmalarına rağmen bir sonuç alamadıklarını ifade eden Saim D. adlı esnaf,” Her müracaatımızda sorunun giderileceğini söylüyorlar yalnız hiçbir çalışma yok. Çalışma hep erteleniyor. Zaten her şey ortadadır. Hiçbir izahata gerek yok. “ dedi.

Başka bir esnaf Erkan B. ise kendilerinin mağdur olduğunu ve bu mağduriyetlerinin biran önce giderilmesi gerektiğini söyledi.

Erkan Basit ise,” Ağrı’nın diğer ilçelerine bakıyorsun ferah temiz. Burası bir ilçedir. Ağrı’nın en büyük ve kalabalık ilçesidir. Halimiz ortada. Dışarı kurduğumuz tezgâhımızın üzeri sürekli olarak tozla kaplı. Pislikten geçilmiyor. Buradan küçük olan ilçelere bakıyorsun yolları güzel ama Doğubayazıt maalesef toz içersinde. Acilen yollar yapılsın bu pislik çekilmiyor. “ şeklinde konuştu.

Görüştüğümüz birçok esnaf açıklama yaptıkları taktirde kendilerine  belediye tarafından sıkıntı çıkarılacağını söyleyerek sorularımızı yanıtlamaktan kaçındılar.

Esnaf, Doğubayazıt’ın sınır ilçesi olması, Ahmed-i Xanê gibi büyük bir zatın kabrinin, İshak Paşa Sarayı ve Ağrı Dağı gibi önemli turistik yerlerinin olmasına rağmen ve bu noktalara gerçekleşmesi gereken ziyaretçi akının az olduğunu sözlerine ekledi.

Özellikle Gürbülak Sınır Kapısından geçen birçok turistin sırf toza bulaşmamak için Doğubayazıt’ın merkezine uğramadan başka illere gitmek zorunda kaldığının altını çizen ilçe esnafı, diğer ilçelere oranla Doğubayazıt yollarının güzel olması durumunda ilçeye ziyaretçi akınının artacağını ifade ettiler.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir