• DOLAR 32.519
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2487.12
  • ...
İzmit Umut-Der Körfez temsilciliğini açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli’nde 2008 yılından beri faaliyet gösteren İzmit Umut-Der, Körfez ilçe temsilciliğini açtı.

Dernek binasında gerçekleştirilen açılış programı, Molla Mustafa Durgun’un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak, bu tür yerlerin temellerinin, peygamber efendimiz döneminde atıldığını ifade etti.

Günümüzün Hılful Fudulları
Günümüzün Hılful Fudulları`nın, bu tür yerler olduğunu söyleyen Kazak, "Peygamber efendimiz bir hadis-i şeriflerinde ‘ben oraya tekrar çağırılsaydım yine üye olurdum’ diyor. Peki, neresi burası evet Resulullah’ın (sav) bahsettiği yer Hılful Fudul’dur." ifadelerini kullandı.

Avrupa halklarının, bundan tam 300 yıl önce şimdiki sistemlerinin temellerini atarken bu tür yerlerle işe başladığını belirten Gazeteci-Yazar Mehmet Yavuz da, "Sakın burayı bir odadan ibaret görmeyin burası azimle çalıştığı sürece inşallah insanların hidayetine vesile olacaktır. Maalesef Avrupa`da zoraki çıkan bazı şeyler bugün bizim toplumlarda modernitenin temsilcisi olarak algılanıyor. Onlar nasıl küfürlerini bu tür yerler açarak yaydı ise biz de azimle çalışarak ve bunun gibi binaların sayılarını çoğaltarak Allah`ın davasını yayacağız. Kaynağı Zürih, Londra, Paris, Bürüksel ve bunlara benzer diğer şehirlerin oluşturduğu bir ateş, doğudan batıya doğru hızla ilerliyor, bu ateşi söndürmenin en iyi yolu bu tür çatıların çoğaltmaktır." dedi.

Konuşmaların ardından açılış programı sona erdi. 

(Enes Çetin/ Medeni Topaloğlu - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir