• DOLAR 32.34
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2307.248
  • ...
Yaralı ata çocuklar sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova Bingöl karayolunda arabanın çarptığı ayağı kırık at, yaklaşık bir haftadır çocukların bakımı ile hayata tutunuyor.

Toklular köyünden bir gurup çocuk, kaza sonrası arka ayağı kırıldığı için yerden kalkamayan atı bir hafta boyunca besledi. Her sabah ve akşam atın yanına giderek topladıkları otları yedirip su içiren çocuklar, tam bir insanlık örneği sergiledi. Atın çamurlukta yatmasını da hazmedemeyen çocuklar, küçük bedenleriyle atı yattığı yerden çevirerek kuru bir mekana taşıdı.

Atın bakımını üstlenen çocuklardan 11 yaşındaki Fatma Oral, araba çarptıktan sonra sahibinin atı ölüme terk ettiğini söyledi. Oral, “Biz, her sabah gelip ona su ve ot veriyoruz onun ölmesini istemiyoruz” dedi.


Ata her sabah bakan bir diğer çocuk Hazal Oral (10) ise “Bu at gözümüzün önünde ölüyor her gün ölmemesi için dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan, atın yaralandığı ilk gün kendisine ulaştığımız Karlıova İlçe Tarım Müdürü Mustafa Aslan’a atın yaralı olduğunu ve tedavi edilmesi gerektiğini aktardık. Aslan, görevli personeli atın bulunduğu yere göndereceklerini ve konuyla ilgileneceği sözünü verdi. Ancak aradan bir hafta geçmesine rağmen yaralı atın aynı yerde can çekiştiği bilgisi geldi. Bunun üzerine tekrar aradığımız Aslan, “İlçe Tarım Müdürlüğünde ilaç ve ekipman olmadığı için özel veteriner hekimlerini at sahibinin oraya götürmesi gerekir” diyerek bu konuda bir şey yapamayacaklarını belirtti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir