• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Savcılıktan Operasyon Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR – Yasadışı dinlemelerle ilgili İzmir merkezli emniyet mensuplarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Başsavcılık, yapılan gözaltıların `yasadışı dinlemelerle` ilgili yapılan suç duyurularından hareketle gerçekleştirildiğini belirtti.

 

Başsavcılık açıklamasında şu bilgilere yer verildi; “İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğünde suç tarihinde görevli olan bir kısım personel tarafından kamu kurumlarında görevli bazı memurların farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2010-2011-2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmesi ve aynı yönde ulusal medyada yer alan haberlerin ihbar kabul edilmesi üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında rütbelilerinde bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 32 emniyet personeline yönelik olarak 19.08.2014 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.”

 

Hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz Haziran ayında İLKHA`ya da konu olan bir haberde Hür Dava Partisinin (HÜDA PAR) İzmir İl Başkanlığında yasadışı dinleme aracı bulunmuştu. Ayrıca 10 kişiye de yıllarca dinlendiklerine dair İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından tebligat gönderilmişti. (İlyas Yıldız - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir