• DOLAR 32.537
  • EURO 34.761
  • ALTIN 2493.361
  • ...
Özgür Eğitim Sen Saldırıları Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Özgür Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Mustafa Sevinçer Batman`da yaşanan saldırı ile ilgili basın açıklamasında bulunarak evrensel hukuka göre masum insanların hiç bir gerekçe ile öldürülemeyeceğini vurguladı.

Son dönemde sıkça karşılaşılan çatışmalarda çok sayıda masum insanın hayatını kaybettiğine şahit olunduğunu söyleyen Sevinçer, "Evrensel hukuka göre masumlar hiçbir gerekçe ile öldürülemez... İslam hukukuna göre de bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmek gibidir. Her halükarda meşru bir hakkı bulunmadan ölüme sebep olmak ise öldürenle aynı suçu paylaşmaktır." dedi.

"Cinayet İşleyenleri Kınıyor ve Allaha Havale Ediyoruz"
Türkiye`de süregelen çatışmalarda çatışan her iki tarafın da sebep olduğu ölümler karşısında bilhassa masumların ölümüne artık dur diyecek iradeyi tüm kesimlerden ısrarla ve ivedilikle beklediklerini söyleyen Sevinçer, "Bunu özellikle ahiret inancı olanlardan Allah için bekliyoruz. Artık acılar dayanılmaz oldu. Bunun ahiret mesuliyeti herkesçe malumdur. Artık hislerle değil vicdanı dinleyerek problemleri çözmeyi tüm yönetenlerden bir vatandaş ve sivil toplum olarak istiyoruz. Lütfen sivil toplumun sesine kulak verin. Yüzlerce STK`nın talepleri ve çağrıları cevapsız kalmasın. Artık ölümlere tahammül edemiyoruz. Cinayet işleyenleri de kınıyor ve Allaha havale ediyoruz." İfadelerini kullandı.

(M. Salih Özcan - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir