• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantep itfaiyesinden suda kurtarma tatbikati
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Gaziantep İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (GİSAK) ekipleri, son zamanlarda yaşanan boğulma vakalarından dolayı Alleben Göleti'nde kurtarma tatbikatı yaptı.

Sualtı Arama Kurtarma ekibi tarafından Alleben Göleti'nde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği suya düşen ve boğulma tehlikesi geçiren bir kişi botla arandı ve kurtarıldı. İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ekibi sürekli göreve hazır tutmak ve insanların can güvenliğini sağlayabilmek için tatbikatlar yaptıklarını söyledi.

Geride kalan 8 aylık süreçte kentte 8 kişinin boğulduğunu belirten Yılmaz,  “Gaziantep hava sıcaklıklarının yoğun olarak hissedildiği kentlerin başında geliyor. Sıcaktan etkilenen insanlarımız da, baraj ve göletlerde serinlemeyi tercih ediyor. Tatbikat yaptığımız Alleben Göleti’nde de yılda ortalama 10 boğulma vakası ile karşılaşıyoruz. Vatandaşlarım göletlerin tehlikeli olduğunu bilmesi gerekiyor. Bu yıl 5 olaya müdahale ettik ve 8 vatandaşımızın cansız bedenini sudan çıkardık. Maalesef her yaz kentimizde göletlere ve barajlara girerek boğulan vatandaşlarımız var. Amacımız buna dikkati çekmek ve olası durumlarda ekibimizle olaylara müdahale etmek.”diye konuştu



Gaziantep İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma olan ekibinin görevlerini basın mensuplarına tanıtan Yılmaz, “Ekibimiz Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in göreve geldikten sonra Antalya/Kaş’ta son eğitimini alıp 3 yıldızlı arama kurtarma ekibi olarak Gaziantep İtfaiyesinde göreve başladı. Yine biz bu ekibimiz araç ve bot tahsisi yaptık. Malumunuz Gaziantep yaz aylarının çok sıcak geçtiği bir memleket. Gaziantep ili sınırları içerisinde göletlerimiz ve barajlarımız var. Her sene mutlaka 5-10 boğulma olayları yaşıyoruz. Sıcaktan gençlerimiz ve ailelerimiz su kenarına geliyorlar ve buralarda serinlemek istediklerinde boğulma olayları meydana geliyor. Halbuki yüzmek istedikleri bu sular çok tehlikeli sular, bizim amacımız bu olayları engellemek ve bu tarzda olay olduğunda anında müdahale etmektir” şeklinde konuştu.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir