• DOLAR 32.588
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2489.255
  • ...
"Tercihimizi Siyer ve Kur'an-ı Kerim derslerinden yana yapalım"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Yunus Memiş, seçmeli dersler ile ilgili açıklama yaparak, çocukların küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’le tanışması ve İslami aile terbiyesi verilebilmesi için tüm velileri Siyer ve Kur’an-ı Kerim derslerinin seçilmesi noktasında duyarlı olma noktasında çağrıda bulundu.

Memur Sen Diyarbakır Şubesi Başkanı Memiş, seçmeli dersler ile ilgili yaptığı açıklamada,  bilim adamlarına göre eğitim-öğretim terbiye yaşının 2-12 yaş aralığı olduğu hatırlatmasında bulunarak, “Çocukların küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim’le tanışması ve İslami aile terbiyesi verilebilmesi için bütün velilerimiz Siyer ve Kur’an-ı Kerim derslerinin seçilmesi noktasında duyarlı olmalı ve dersini önemini çocuklarına anlatması ve iyi anlaşılması için evde yardımcı olmalıdır.” Dedi.

Kur’an-ı Kerim ahlakından mahrum bir nesilden ailesine ve milletine hayır gelmediğine vurguda bulunan Memiş, Siyer ve Kur’an-ı Kerim derslerin de verilen değer eğitimi ve ahlak eğitimi hem bireylerin hem toplumların hem de devletlerin gelişmesinde büyük önem arz ettiğini söyledi.

Seçmeli olarak okutulan Siyer ve Kur’an-ı Kerim derslerinin son saatlere konulmasının dikkatleri dağıtıp öğrenimin kalitesini etkilediğinin altını çizen Memiş, “İdeolojik bazı kaygılardan dolayı bazı öğretmenler ve okul yöneticilerinin hâlâ atılan bu adımın tam anlamıyla uygulanmasını istemedikleri gibi, okul yöneticilerinin kadrosunda dersi anlatacak öğretmen olmadığı için başka derslere yönlendirmektedir. Uygulamada oluşan eksikleri Milli Eğitim Bakanlığı gidermelidir.” İfadelerini kullandı.

Dinini öğrenen çocuklara sonuna kadar destek verilmesi gerektiğini belirten Memiş, “Bu destek öncelikle velilerimizin bu dersleri seçmesi ile başlar. Avrupa’da anaokulu ve ilkokul çağındaki çocuklara din derslerinin uygulamalı olarak kiliselerde verilmekte ülkemizde bu dersler zorunlu olmalı ve ana okuldan başlayarak üniversiteye kadar okutulmalıdır.” İfadelerine yer vererek daha sonra, “Bu dersleri yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı okullarda değil Diyanetle işbirliği yaparak yaz kursları gibi hafta sonları tüm camilerde okula giden ve gitmeyen yavrularımıza Kur’an ve Siyer Dersleri verecek ortam sağlanmalıdır. Kur’an’ın öğretildiği ortam, ferah, güzel, temiz, bakımlı ve donanım bakımından zenginleştirilmelidir.” Çağrısında bulundu.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir