• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye hafızlık birincisinin hocası İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Peygamber Şehri Şanlıurfa’da düzenlenen Türkiye Hafızlık Yarışması Finalinde birinci Trabzon’dan yarışmaya katılan Fatih Polat oldu. Yarışmada birinci olan fatih Polat’ın hocası Ömer Erdoğanoğlu öğrencisinin nasıl başarılı olduğunu İlke Haber Ajansı muhabirine anlattı.

Yarışmada birinci olan Fatih Polat’ın hocası Edoğanoğlu, Fatih’in geçen seneden beri yarışmaya katılmayı çok istediğini belirterek “Geçen seneden beri yarışmaya hazırlanmak istediğini söyledi. Bu başarı da bir nebze katkısınız olduysa ne mutlu bize. Ama en büyük en büyük başarı öğrencimiz olan Fatih Polat’ın. Çünkü geçen seneden buna niyet etmişti ve bayramlarını özellikle ramazan bayramın da bile babasını görmeye gitmemişti yani sanki geçen seneden beri göstermiş olduğu bu çalışma hayırla neticelendi. Çok güzel bir duygu.” diye konuştu.

Fedakârlık başarıyı getirdi

Yarışmaya katılan tüm Kuran hafızlarını tebrik ettiğini belirten Erdoğanoğlu, “Fatih bu sene 8. sınıfı daha yeni bitirdi. Ayriyeten SBS sınavında 420’nin üzerinde bir puan aldı yani sadece kuran dersini başarıyla bitirmedi okul derslerinde de çok başarılı oldu. Sekizinci sınıfla birlikte hafızlığa başladı. Gündüzleri sabah saat 08.00’den saat:15.00’e ’e kadar okula gidiyordu. Sabahları çok erken saatlerde kalkıp saat:07.00’ye kadar hafızlık çalıştı. Bu çocuk bu şekilde gerçekten çok fedakârlık yaptı. Okulumuzdaki bütün öğrencilerimiz böyle.” diye konuştu.

Hem okul hem de hafızlığa çalışmanın zorluklara katlanmayı gerektirdiğini ifade eden Erdoğanoğlu, “Zorlukları şu sabah 4.30’da kalkmak zaten bir zorluktur. Bunun yanında okul dersleri var en azından 10-15 tane ödev yapacaksın.  Okula gittiği için günde en az 10 tane ders göreceksin. Arkadaşları halı sahaya, sinemaya giderken o çantasını bir kenara koyacak dersine devam edecek 1-2 saat çalıştıktan sonra dönecek hafızlık ezberini yapacak bunlar çok zor yapılan bir şeylerdir.” dedi.

“Tüm ailelere çocuklarını hem okula hem hafızlığa göndermelerini tavsiye ediyorum”

Ailelerin okulla beraber çocuklarını hafızlığa göndermelerini tavsiye eden Erdoğanoğlu, “Ailelerimizin tabi özellikle okulla beraber hafızlığa göndermelerini tavsiye ediyorum. Ama bu 6. Sınıfa başladığı zaman yani 5. Sınıfı bitirdikten sonra gönderseler daha iyi olur. Fakat her öğrencinin kapasitesi bu iki işi bir arada götürmeye uygun olmuyor. Hem okulu hem de hafızlığı birlikte yürütecek bu tür başarılı olabilecek öğrencilerimizi kesinlikle ortaokulla beraber hafızlık yapmasını tavsiye ediyoruz.” Dedi.

“Şu an eğitim gören 70 öğrencimiz var”

Kuran kurslarında hafızlığa çalışan 70 tane öğrencinin de aynı zamanda okul devam etiğini dile getiren Hoca, “8. Sınıfı bitirdikten hafızlık başvuruları için ayrı bir bölüm oluşturmuşuz. Biz o bölüme seçerek öğrenci alıyoruz. O bölüme gelen bir öğrenciyi bir yıl eğitime tabi tutuyoruz. Bir yıllık eğitimden sonra hem hafızlığı hem de okula birlikte götürebilecek öğrenciyi seçiyoruz. Kursumuz bazen 200 müracaat alabiliyor. Bunun için öğrencileri seçerek alıyoruz.” diye konuştu.

“İstedim, çalıştım Allah da nasip etti”

Yaşanılan her güzelliğin muhakkak bir cefası olduğuna dikkat çeken Türkiye hafızlık birincisi Fatih Polat, bir şeyi istemenin ve çalışmanın başarıda önemli olduğunu söyledi. Polat, “Bu konuda istekliydim Allah da bize o çalışmayı nasip etti sonucunda da böyle bir güzellik çıktı. Diğer arkadaşları tebrik ediyorum ben burada birinci değilim hepimiz birinciyiz.” şeklinde konuştu.

Oğlunun yarışmada birinci olmasına çok mutlu olduğunu söyleyen Şahize Polat ise, böyle bir başarıyı ve mutluluğu herkese nasip etmesini diledi. (Osman Gülebak-Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir