• DOLAR 32.544
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2432.285
  • ...
Üsküp'te 305 çocuk sünnet oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ÜSKÜP – Makedonya’nın başkenti Üsküp’te yaşayan 305 Müslüman çocuk, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Üsküp Çayır Belediyesi ve El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı tarafından düzenlenen törenle sünnet ettirildi.

El Hilal Derneği ve Üsküp Çayır Belediyesi tarafından 11 yıldır geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleninin dokuzuncusu Üsküp Kalesi önünde yapıldı.

Törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı ve Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicüddin Şehabi, Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, Bursa ve Üsküp’ten gelen davetliler ve sünnet çocuklarının aileleri katıldı.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, Türkiye ile Makedonya’nın yüzyıllardır dost ve kardeş ülkeler olduğunu söyledi. Her iki ülke arasında akrabalık bağı olduğunu her fırsatta bunu göstermeye çalıştıklarını belirten Başkan Altepe, “Bizim bağlarımız çok kuvvetli. Yüzyıllarca aynı çatı altında yaşadık, aynı kaderi paylaştık. Sizlere karşı önemli vazifelerimiz var. Sizin yüzünüzün gülmesi, bizim yüzümüzün gülmesidir. Mutluluğunuz, mutluluğumuzdur.” diye konuştu.


“Dedelerimizin bize bıraktığı sünnet mirasını korumak boynumuzun borcu”

El Hilal Yardımlaşma Teşkilatı Başkanı ve Makedonya Kültür Bakanı Müsteşarı Behicüddin Şehabi ise Türkiye’nin özellikle de Bursa’nın her zaman Üsküp’ün yanında olduğunu belirtertti. Üsküp’teki yardımlaşma hissini kuvvetlendirdiğini belirterek dedelerden kalan sünnet mirasını korumanın da boyunlarının borcu olduğunu ifade etti


Üsküp’teki 305 Müslüman çocuğun sünnetinin gerçekleştiği törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe ve protokol üyeleri sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Davetlilere pilav ve helva ikramının yapıldığı törende, halk oyunları ekiplerinin gösterileri de ilgiyle izlendi. Sünnet şöleni havai fişek gösterisiyle sona erdi. (Sezer Özer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir