• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Dar gelirliye 'bedelsiz askerlik' önerisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Son günlerde tekrar gündemin üst sıralarında yer alan bedelli askerlik konusunu Meclis gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, “Yıllık geliri 14 bin TL’nin altında olanlar bedelli askerlik için para ödemesin” önerisinde bulundu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Çıray,  “AKP hükümeti yönetiminde gelir dağılımı aşırı bozulduğuna göre, CHP’nin TBMM verdiği kanun teklifinde olduğu gibi yıllık geliri 14 bin TL ve daha az olan gençler hiçbir bedel ödemeden zorunlu askerlik hizmeti yapmış sayılmalı mıdır? Geliri 14 bin 1 lira ile 25 bin TL dahil olanlar ise 7 bin 500 lira ödeyerek bedelliden yararlanmalarına; 25 bin liranın üzerinde geliri olanlar ise 15 bin lira ödemeleri halinde askerlik hizmeti yapmış sayılmaları konusunda ne düşünüyorsunuz?” dedi.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplaması istemiyle verilen soru önergesinde şu başlıklara yer verildi:


Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma yapıldığı doğru mudur?
8 Temmuz 2014 tarihindeki açıklamanızın aksine bugünlerde basına yansıyan açıklamalarınızda bedelli askerliğin yakında çıkabileceğini ifade ettiniz. Bir aylık zaman dilimi içinde değişen nedir? Bedelli askerlik konusunda yeni bir çalışma yapıldığı doğru mudur?


Bedelli de yaş kaç olacak?
Daha önceki bedelli askerlik yasasında yaş sınırı 30 olarak belirlenmişti. Yeni düzenlemede yaş sınırının CHP’nin önerdiği gibi 28'den gün almış olmak yeterli olacak mıdır?

Dar gelirli hiçbir bedel ödemeden zorunlu askerlik hizmeti yapmış sayılmalı mıdır?
AKP hükümeti yönetiminde gelir dağılımı aşırı bozulduğuna göre, CHP’nin TBMM’ye verdiği kanun teklifinde olduğu gibi yıllık geliri 14 bin lira ve daha az olan gençler hiçbir bedel ödemeden zorunlu askerlik hizmeti yapmış sayılmalı mıdır?

Geliri 14 bin 1 lira ile 25 bin lira dahil olanlar ise 7 bin 500 lira ödeyerek bedelliden yararlanmalarına; 25 bin liranın üzerinde geliri olanlar ise 15 bin lira ödemeleri halinde askerlik hizmeti yapmış sayılmaları konusunda ne düşünüyorsunuz? (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir