• DOLAR 32.638
  • EURO 34.781
  • ALTIN 2497.947
  • ...
30 Bin Erzurumlu Bursa'da buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu, BEDFE tarafından düzenlenen 16-17 Ağustos Cumartesi-Pazar günü gerçekleşen 3’üncü Piknik Şöleni ve Cirit Takım Oyunları şenliğine 30 binden fazla Erzurumlu katıldı.

BEDFE’nin organize ettiği şenliğe Bursa’nın yanı sıra Bilecik ve Eskişehir’de yaşayan Erzurumlular otobüsler ve şahsi araçlarıyla katıldı ve iki gün boyunca yaylada konakladı. Keles Kocayayla’da buluşan Erzurumlular, kılıç kalkan ekibi gösterilerini izledi. Halk oyunları sonrasında başlayan cirit takım oyunlarını izleyenleri etkiledi.

BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları ve Yönetim Kurulu’nun ev sahipliğindeki şenliğe BEDFE’ye bağlı dernek başkanları ve üyelerinin yanı sıra Bursa protokol temsilcileri katıldı. Şenlikte organizasyona sağladığı katkılardan dolayı belediye başkanlarına plaket takdimi gerçekleştirildi.

Organizasyonun açış konuşmasını yapan BEDFE Genel Başkanı Ömer Ömeroğulları, katılımlarından dolayı herkese teşekkür ettiği konuşmasında, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şenliğimiz ile Kocayayla’da bir tarih yazdık. Böylesine büyük bir alanda bu denli bir kalabalığı toplamak Bursa'daki Erzurumluların gücünün bir göstergesidir. Bursa'dan, Bilecik’ten ve Eskişehir’den şahsi arabalarıyla otobüslerle Cuma gününden buraya gelen ve konaklayan, her ağaç altında bir çadır kuran hemşerilerime teşekkür ediyorum.  Bu organizasyona destek veren belediye başkanlarıma da ayrı ayrı teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.

Şenlikte Erzurumlulara seslenen Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke  ise, “Keles Belediyesi olarak böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve siz değerli Erzurumlularla burada buluşmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Kocayayla’da çok etkinlik oldu ama Kocayayla böyle bir kalabalığı daha önce görmedi” ifadelerine yer verd. (Sezer Özer – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir