• DOLAR 32.325
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2282.007
  • ...
Harabe haldeki evde yaşayan aile yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Daha önce maddi durumları iyi iken varlıklarını yitirip muhtaç duruma düşen Yazıcı ailesi, uzanacak bir yardım eli bekliyorlar. Şu anda maddi durumlarının hiç iyi olmadığını söyleyen Güneş Yazıcı, maddi imkânsızlıklardan dolayı ne yapacaklarına şaşırdığını ifade etti.

“Yardım talebinde başvurduk, yardım eden olmadı”
Yıkık dökük bir evde 4 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini belirten Yazıcı, “Şu an rahatsızlığından dolayı eşim çalışmıyor. Harabeye dönmüş bu evde yaşıyoruz. Evimizi onarmak ve dışarıda bulunan tuvaletimizi onarıp kanalizasyona bağlamak istiyoruz, buna imkânımız yok. Bu konuda bize yardım etmeleri talebi ile Ağrı Valiliği başta olmak üzere yetkililere başvurduk yalnız sonuç alamadık. 4 yıldır müracaat ediyorum ama sonuç çıkmıyor hep beni oyalıyorlar. En sonunda ise hiçbir mal varlığımız olmamasına rağmen eşimin zengin olduğunu iddia ettiler, bana yardım edemeyeceklerini söylediler. Zengin olsam bu halde mi yaşarım. Öyle bir halde yaşıyoruz ki kış mevsiminde evimin içi hep su doluyor. Halılarım hep su altında. Allah rızası için yetkililer, bu halimizi görüp el uzatsınlar. Ya bize ev yapsınlar yahut harabeye dönmüş evimizi onarsınlar.”dedi.

Bazı hayırseverlerin yardımları ile geçindiklerini dile getiren Yazıcı, “Benim 2 ufak, 2 genç 4 çocuğum var. Bir çocuğum lise okuyor. Üniversite çağındaki oğlum ise üniversiteyi kazandıktan sonra akli dengesini yitirdi. Ağlaya ağlaya gözlerimde yaş kalmadı. Yapılan yardımlarla geçimimizi yapmaya çalışıyoruz. Çocuklarım başkasına boyun eğmesinler diye mücadele ediyorum. Şuanda iki yakamız bir araya gelmiyor. Buna rağmen Allah’a hiçbir zaman isyan etmedim ve daima hamd ediyorum. ‘Allah’ın tüm Müslümanların işini gücünü rast götür. Sana yalvarıyorum Allah’ım. Sonrada bizlerin mağduriyetini gider’ diyerek dua ediyorum.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, maddi imkânsızlıklardan dolayı oyuncakları olmayan küçük Hatice ve Rabia Yazıcı, buldukları çamaşır sepeti ile oynamaları yürekli burktu. Küçük kızlar da en çok oyuncak istediklerini söylediler.  (Ömer Adıgüzel/Hasan Özbay - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir