• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Nisanur Dergisi Ağustos Sayısı 2014
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Aylık aile, eğitim ve kültür dergisi Nisanur’un 33. Sayısı çıktı. Merkezi İstanbul Esenler’de bulunan ve “ailemizin dergisi” sloganı ile yayın yapan derginin Ağustos sayısında “Aile İçi Disiplin” dosya konusu olarak işlenirken; başyazı ise insanda bulunan kıymetli hasletlerden birinin de “ağzına hâkim olma ve sır saklama” olduğu vurgulandı. Nisanur Dergisi 33. sayısında okurları için ayrıca Yeryüzü Doktorları çerçevesinde hizmet veren Op. Dr. Ayşe Duman ile ‘kadın, annelik ve doğum’ ekseninde bir röportaj gerçekleştirmiş.

EDİTÖR: BOYKOTU KÜÇÜMSEMEYELİM!

Derginin editör yazısında İslam beldelerinde yaşanan drama vurgu yapılırken; zalimin elinden –maddi anlamda- imkânları gittiğinde “zalim irtifa kaybeder” açıklamasında bulunarak, Müslümanların boykotu küçümsememesi gerektiği ve bu noktada gereken önemi göstermesi gerektiği uyarısında bulunulmuş.

Öte yandan dosya konusuna ilişkin yapılan açıklamada; “Bu ay dergimizde aile içi disiplin ve önemi üzerinde yoğunlaştık. Disiplinli olmanın hayatımız açısından başarılara kapı araladığının ve hedeflerin daha çabuk gerçekleşmesine öncelik kazandırdığının altını çizmeye çalıştık” sözlerine yer verilmiş.

AİLE İÇİ DİSİPLİN ENİNE BOYUNA ELE ALINMIŞ

Nisanur Dergisi Ağustos sayısında işlenen konuların içeriğine kısaca baktığımızda; insan ve toplum olarak uyuşukluğun, başıboşluğun, can sıkıntısının, ne yapacağını bilememenin ve gelişigüzel yaşayışın en temel sebebinin disiplinsizlik olduğunu… Toplumu oluşturan aile biriminin de bazı kurallar üzerine kurulması gerektiğini ve disiplinin, aile içindeki denge ve düzenin oluşturulmasında büyük önem taşıdığını… Bazı ailelerde dayağın bir disiplin biçimi olarak görüldüğünü ancak bu yöntemin pek de terbiye edici olmadığını... Kendisi için hazırlanmış olan programa çocuğun uyması konusunda disiplinin elden bırakılmaması gerektiğini ama çocuğun her anını dolduracak bir program çizilmeden böyle bir sınır belirlemenin de yanlış olduğunu... Bilhassa ergenlik çağındaki çocukların zapt edilip doğru yönlendirilmesinin; küçük yaştan itibaren doğru bir biçimde uygulanan disiplinle mümkün olacağı vurgulanıyor.

BAŞYAZI’DA AĞZA HÂKİM OLMA VE SIR SAKLAMA VURGUSU

Derginin başyazısında bu ay, insanda bulunan kıymetli hasletlerden birinin de ağzına hâkim olma ve sır saklama olduğu belirtilerek; “Sizler kendinize verilen sözlü emanetlere sahip çıktıkça, gözünüzle gördüğünüzü –gerekmiyorsa–dile dökmekten sakındıkça, hak nazarında ve halk nazarında eminsiniz, erdemlisiniz. Bütün bacılarımızı, her alanda konumunun hakkını veren ümmetin birer temsilcileri olarak görmek isteriz” deniliyor.

ABONE OLABİLİRSİNİZ

Nisanur 33. sayısında kadına, sağlığa, aileye, mutfağa dahası gündeme ilişkin birçok konuyu okurlarının istifadesine sunuyor. Detaylı bilgi ve abonelik için: 0212 562 18 81 www.nisanurdergisi.com nisanur@nisanurdergisi.com iletişim numara ve adreslerinden ulaşabilirsiniz.

KAYNAK: NİSANUR DERGİSİ



 

Bu haberler de ilginizi çekebilir