• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Pakistan`da Tansiyon Yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han, Başbakan Navaz Şerif`e istifa etmesi için 48 saat süre verdiğini belirterek, "Başbakan Navaz Şerirf 48 saat içerisinde istifa etmez ise değişim isteyen gençlerin Başbakanlık binasına ilerlemesine engel olamayacağım"dedi.

PTI ve Pakistan Halk Hareketi partilerinin 14 Ağustos`ta başlattığı hükümet karşıtı protestolar, devam ediyor. Kentin Aabpara bölgesinde sürdürülen gösterilerde, "Git Navaz git" sloganları atıldı.

Taraftarlarına,``Sizin coşkunuzu, cesaret ve vatan sevgisini görebiliyorum. Eğer biraz daha dayanırsanız yeni Pakistan`ı inşa edeceğiz`` diye seslenen PTI lideri İmran Han, sivil itaatsizlik çağrısı yaparak halktan vergi ödememesini istedi.

Cemaati İslami Partisi`nden itidal çağrısı

Cemat-i İslami Partisi lideri Sirajul-Hak ise gazetecilere yaptığı açıklamada, muhalafetin binlerce vatandaşı başkentte toplayarak halkı perişan ettiğini söyledi.

Milleti ayaklandırarak sıkıyönetime neden olmanın sorunları çözmeyeceğini dile getiren Hak, `` Muhalefet ile merkezi hükümet arasındaki sorunların müzakere yoluyla çözüme ulaşması için çabalıyoruz. İnsanları çatıştırmak kolay ama barıştırmak zor bir iştir. Biz, partimizin çıkarlarından ziyade ülkemizin manfaatlerini ön planda tutuyoruz. Siyasilerle görüşmelerimiz devam ediyor. Merkezi hükümet de olayları soğukkanlılıkla çözüme ulaştırmalı`` diye konuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir