• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Yedi milyonluk otogar çürümeye terk edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Artuklu mimari motifleri kullanılarak 45 bin metrekare alan üzerine Mardin-Midyat Karayolu Kamor mevkiinde kurulan Mardin'in ilk şehirlerarası otogarı,  kaderine terk edilmiş durumda.

Eski Mardin Belediye Başkanı M. Beşir Ayanoğlu döneminde yapılan ve Başbakan Erdoğan tarafından açılışı yapan otogarın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.  

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firma yetkilileri, otogarın yanlış yerde kurulduğunu ileri sürerek, otogarın Midyat yolunda değil Diyarbakır yolunda kurulması gerektiğini belirtiliyorlar.

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan özel bir firmanın yöneticisi Hasan Bikiç, “Otogar yapım ihalesi sürecinde yüzlerce kez belediyeye giderek otogarın yanlış yerde kurulduğunu dile getirdik, ama maalesef şikâyetlerimiz dikkatte alınmadı. Bir kere oraya şehir içi minibüsleri gitmiyor, ayrıca şehir Diyarbakır yoluna kayıyor. Otogarın yönü ters, uzak ve küçüktür.  Doğrusunu söylemek gerekirse otogarın akıbetini bize merak ediyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin/Abdulilah Çevik – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir