• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
İskandinavya`da İlk İmam Hatip Okulu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 İskandinavya`nın ilk imam hatip okulu olarak Danimarka`da kurulan Mina Hindholm Yatılı ve İmam Hatip Okulu Danimarka, Norveç ve İsveç`ten kayıt yaptıran öğrencilerle eğitime başladı.

Başkent Kopenhag`a 100 kilometre mesafedeki Slagelse şehrinde kurulan Mina Hindholm Okulu`nun 8, 9 ve 10. sınıflarında Danimarka`daki kamu okulları müfredatının yanı sıra Türkçe ve din dersleri verilecek.

MÜFREDATI TÜRKİYE`DEKİ OKULLARA BENZER

İmam hatip kısmı ise Türkiye`deki imam hatip okullarında verilen Kur`an-ı Kerim, hadis, kelam gibi dersleri verecek. Belçika`dan sonra Avrupa`da ikinci imam hatip okulu olduğu belirtilen eğitim kurumunun Türkiye`de denkliği bulunuyor.

Yatılı Okulun Müdürü Ahmet Deniz, eğitim kurumlarıyla hür düşünen, ayakları üzerinde durabilecek şekilde kendine güveni tam ve toplum için hayırlı çocuklar yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Türkiye`deki imam hatip okullarıyla aynı müfredatı bulunan okulun Danimarka`daki ilk Müslüman okulu olduğunu ifade eden Deniz, Danimarka geneli ile İsveç ve Norveç`ten kayıt yaptıran öğrencileri kabul ettiklerini söyledi.

DIŞARIDAN EĞİTİM İMKÂNI

Deniz, okullarının 18-70 yaş arasındaki herkese dışarıdan eğitim imkanı tanıdığına da işaret ederek, dışarıdan eğitimin çok rağbet gördüğünü bildirdi.

ŞİMDİLİK 52 ÖĞRENCİSİ VAR, VELİLER MUTLU

Okul 52 öğrenciyle eğitime başladı. Okula çocuğunu kaydettiren velilerden Çiğdem Koyuncu, 8. sınıfa gidecek kızını bu okula gelmesi için kendisinin teşvik ettiğini belirtti. Kızı Rozerin`in özellikle bu okula gelmek istediğini ancak önceki okul ve arkadaşlarından ayrılmasının biraz zor olduğunu söyleyen Koyuncu, "Ayrıca yatılı olması nedeniyle biraz tereddüt etti ancak yakın bir yerde oturduğumuz için hafta sonları eve kolay gelebilecek" dedi.

Rozerin Koyuncu da yatılı okumanın zor olduğunu düşündüğünü ancak dinini daha iyi bilmek için böyle bir okulda okumak istediğini dile getirdi.

Oğlu Muhammed Veli`yi 10. sınıfa kaydettiren Ali Duman ise tercih sebeplerinin okulun din eğitimi vermesi olduğunu vurgulayarak, müfredatından dolayı bu okulu istediklerini söyledi.

Muhammed Veli Duman da önceden gelip gördüğü okulu çok beğendiğini ve birlikte eğitim göreceği öğrencilerle şimdiden kaynaştıklarını belirterek, geniş bir alana sahip okulun imkanlarının da geniş olduğunu kaydetti.

"DANİMARKA TARİHİNE YENİ BİR SAYFA"

Çocuklarıyla okula gelen veliler, yapılan toplantıyla okul yöneticileri ve öğretmenlerle tanıştı. Burada velilere hitap eden Müdür Ahmet Deniz, "Bugün hep birlikte Danimarka tarihine yeni bir sayfa açıyoruz. Çünkü bugün Danimarka`nın ilk Müslüman yatılı okulunun açılışına şahit oluyoruz. Bugünlere kolay gelinmedi ve herkes gayret etti, ediyor. Buranın açılışına kadar maddi manevi emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Yeni evinize hoş geldiniz. Belki alışmak bir zor gelebilir ancak alışınca da bizi bırakamayacaksınız" diye konuştu.

Başkent Kopenhag`ın da yer aldığı Sjaelland adasında yaklaşık 52 dönümlük geniş bir yeşil alan üzerinde kurulu okulun spor salonu, 500 kişinin yemek yiyebileceği yemekhanesi ve 15`in üzerinde derslikten oluşan yaklaşık 5 bin metrekare kapalı alanı bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir