• DOLAR 32.59
  • EURO 34.723
  • ALTIN 2508.763
  • ...
CHP Parça Parça
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Her seçim hezimetinin ardından “kurultay” sesleriyle çalkalanan CHP, “10 Ağustos hezimeti”nden sonra da çalkantıya girdi... Muhalefeti susturamayan Kemal Kılıçdaroğlu, “kurultay” restini çekti ve dün kurultayın 5-6 Eylül’de yapılması kararı alındı... Karar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç tarafından açıklandı.

MUHALEFET ÇATI ADAY ARAYIŞINDA

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, son 4-5 seçimden hezimetle çıkması üzerine seslerini yükselten muhalifler, 6 parçaya bölündü... Kılıçdaroğlu bir tarafta, Baykal’ın desteklediği Muharrem İnce bir tarafta, birbirlerine “Hodri meydan” demeye başladı... Daha sonra ise, “muhalefet korosu”na Emine Ülker Tarhan ve Metin Feyzioğlu katıldı... Mustafa Sarıgül’ün de pusuda beklediği belirtiliyor... Ancak, her biri ayrı telden çalan bu muhalif grupların; son günlerde bir “çatı aday” üzerinde uzlaşmaya çalıştıkları da gelen haberler arasında...

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından iç karışıklıklar yaşanan CHP’de kurultay tarihi belli oldu. Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç, olağanüstü kurultayın 5-6 Eylül’de Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Salonu’nda yapılacağını duyurdu.

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan Koç, parti tüzüğünde değişikliğe gidileceğini de kaydettiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çok geniş kapsamlı bir tüzük değişikliği gerçekleşmişti. Yeni tüzükte uygulanan maddelerle ilgili bazı aksaklıklar ortaya çıktı. Bunların düzeltilmesiyle ilgili CHP’nin yeni tüzüğünde dar kapsamlı tüzük değişikliği düşünülüyor. Tüzük çerçevesinde asıl olan çarşaf listedir. Kongrenin akışı sırasında blok listeyle seçime gidilmek istenirse verilen önerge değerlendirilir.”

Yeni Akit

Bu haberler de ilginizi çekebilir