• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Obama Musul Barajı İçin Orduya Yetki Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

WASHINGTON - ABD Başkanı Barack Obama, Irak güvenlik güçlerinin Musul Barajı`nın kontrolünü yeniden ele geçirmeye yönelik operasyonlarına destek olmak için ABD ordusuna Irak`ta hava saldırıları düzenleme yetkisi verdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün Başkan Obama, Savaş Yetkileri Yasası gereğince, Irak güvenlik güçlerinin, IŞİD`e karşı devam eden harekat kapsamında, kritik bir altyapı tesisi olan Musul Barajı`nı yeniden almaya ve barajın kontrolünü ele geçirmeye yönelik operasyonlarına destek olmak için ABD Silahlı Kuvvetleri`ne Irak`ta hedefe odaklı hava saldırıları yürütme yetkisi verdiğine dair Kongre`ye bir rapor sunarak bildirimde bulundu" ifadesini kullandı.

Misyonun, Obama`nın Irak`taki Amerikan personeli ve tesislerinin savunulması talimatıyla uyumlu olduğunu belirten Hayden, Musul Barajı`nın eksikliğinin çok sayıda sivilin hayatını tehlikeye atabileceğini, ABD`nin Bağdat Büyükelçiliği de dahil Amerikan personeli ve tesislerini tehdit edebileceğini ve Irak hükümetinin ülkedeki nüfusa kritik hizmetleri sağlamasını engelleyebileceğini kaydetti.

Hayden, bu operasyonların doğası, süresi ve boyutu açısından sınırlı olduğunu ve Irak hükümetinin talebi üzerine ve hükümetle koordinasyon halinde yürütüldüğünü bildirerek, ABD yönetiminin, Irak`ta bundan sonrasında atılacak adımlar ve IŞİD`e karşı girişilen çabalara dair Kongre ile istişare içinde olmayı sürdüreceğini ve Savaş Yetkileri Yasağı gereğince Kongre`ye uygun raporları sunmaya devam edeceğini ifade etti.

ABD ordusu, iki gündür özellikle Musul Barajı yakınındaki IŞİD hedeflerine yoğun hava saldırıları düzenliyor.

Öte yandan, ABD ordusu, Musul Barajı yakınındaki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütü hedeflerine yine hava saldırıları düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı`ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarınca gün içinde ikinci kez yürütülen hava saldırılarında IŞİD`e ait 3 silahlı araç, bir uçaksavar ile bir kontrol noktası ve bir emprovize patlayıcı cihaz mevzisinin vurulduğu bildirildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir