• DOLAR 32.572
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2421.03
  • ...
Bitlis'teki türbeler tahrip ediliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bağrında binlerce âlim, müderris, evliya, sahabe ve peygamber barındıran ilim ve irfan yuvası Bitlis’te türbeler bir bir tahrip ediliyor.

Yetkililerin duyarsızlığı ve önlem almayışları yüzünden tarihi türbeler madde bağımlıların ve definecilerin adeta yuvası haline dönüşmüş. Müslüman türbelerinde altın olduğu hissine kapılan defineciler ise türbeleri tahrip ediyor.

Önü alınmayan madde bağımlıları ise, daha rahat madde kullanmak için tenha yerlerde bulunan türbelerin çevresini tercih ediyor.

Bu güne kadar yapılan tüm tahribatlara rağmen yetkililerden her hangi bir önlem alınmamış olması halkın tepkisine neden oluyor. Tahrip edilen türbelerden biri de Bitlis Kurubulak semtinde bulunan Hacı Hasan Hoca Şirvani türbesi.

Bitlis’in sarıklı kahramanları olarak bilinen 1887 yılında vefat ettiği öne sürülen evliyanın türbesi, daha önce defineciler tarafından tahrip edilirken, şimdi de madde bağımlıların mekanı haline gelmiş durumda.

Mezarlıkların tahrip edildiği görülen türbenin etrafında bulunan çöplükler ve yıkılmaya yüz tutmuş duvarlar, sökülmüş sıvalar ise acı durumu ortaya koyuyor.

Tahrip edilen türbelere sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar ise, yetkililerden yardım bekliyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir