• DOLAR 32.52
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2418.535
  • ...
Yağış ve Fırtına Ne Kadar Sürecek?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara` nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Sivas, Eskişehir ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu`nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Yağış alan yerlerde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara bölgesi ve Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Düzce, Zonguldak ve Bartın, çevreleri ile Kastamonu`nun kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

MARMARA: Bölge genelini parçalı ve çok bulutlu, doğusunun sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu, Kütahya,Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın;bölgenin kıyı kesiminde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimleri yer yer parçalı bulutlu, Batı Akdeniz`in iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğleden sonra Eskişehir ve Çankırı,Sivas ve Ankara çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Zonguldak, Bartın ve Düzce çevreleri ile Kastamonu`nun kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz ile doğu kıyıları sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir