• DOLAR 32.538
  • EURO 34.657
  • ALTIN 2503.029
  • ...
İran`da 6,1 Büyüklüğünde Deprem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - ülkenin güneybatısındaki İylam eyaletinde meydana gelen depremde yaralı sayısının 50`ye ulaştığı bildirildi.

Tahran Üniversitesi Jeofizik Enstitüsü Sismoloji Merkezi, yerel saatle 07.02’de yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedilen depremin merkezinin İlam eyaletine bağlı Murmuri kenti olduğunu açıkladı.

İran İçişleri Bakanlığı, depremde can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi bulunmadığını kaydetti. Bakanlık, ayrıca, bu sabah yerel saatle 06.32’de ülkenin kuzeybatısındaki Gilan eyaletinde de 3,6 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini bildirdi. Depremin Loristan, Huzistan ve Kermanşah eyaletlerinde de hissedildiği belirtildi.

İlam eyaletinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin Abadan kentindeki telekomünikasyon binasının hasar görmesine neden olduğu, şehirde elektrik ve su kesintisi yaşandığı duyuruldu. Sabit telefon ve cep telefonları ile iletişim kurulamaması nedeniyle köylerden henüz haber alınamadığı ifade ediliyor.

Abadan Valisi Mecid Askeri, resmi haber ajansı IRNA’ya yaptığı açıklamada, depremin kırsal kesimlerde ağır sonuçlar doğurmuş olabileceğinden endişelendiklerini söyledi. Askeri, kırsal bölgelerde şimdiye kadar 50 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini ancak telefon kesintilerinden dolayı depremde can kaybı olup olmadığının henüz netleşmediğini dile getirdi.

İran Kızılayı Sözcüsü Hüseyin Derahşan ise depremde ölen olmadığını, 6 kişinin yaralandığını tespit ettiklerini belirtti. Derahşan, arama kurtarma ekiplerinin depremin meydana geldiği İlam eyaletinin tüm noktalarına seferber edildiğini kaydetti.

Çin`de deprem

Öte yandan, Çin`in güneyindeki Yünnan eyaletinin Yongşan şehrinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremde 20 kişinin yaralandığı bildirildi.

Şinhua ajansının haberine göre, yerel yetkililer, 5,0 büyüklüğündeki depremin merkezinin Yongşan şehrinin Vuci kasabası olduğunu ve sarsıntının yerin 7 kilometre altında meydana geldiğini duyurdu.

Depremde bin 463 evin zarar gördüğü, 45 evin yıkıldığı ve 575 evin kullanılamaz halde olduğu kaydedildi. Yetkililer, 20 kişinin yaralandığını, 647 kişinin güvenli şekilde tahliye edildiğini aktardı.

Polis, asker ve arama kurtarma ekipleriyle birlikte bin 200 personelin arama kurtarma çalışmaları için bölgede olduğu açıklandı.

Yünnan eyaletinde Yongşan şehrinin Caotong kasabasında 3 Ağustos`ta meydana gelen 6,5 büyüklüğündeki depremde 600`den fazla kişi hayatını kaybetmişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir