• DOLAR 32.441
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2480.766
  • ...
BM`den israil`e Soruşturma Talebi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UNRWA Genel Komiseri Pierre Krahenbühl, düzenlediği basın toplantısında, "israil`in Gazze`ye düzenlediği saldırılarda UNRWA`ya ait okulları bombalamasına ilişkin soruşturma başlatılması şart. Okulların bombalanmasını ve israil-Gazze sınırındaki evlerinden kaçarak buralara sığınan sivillerin hedef alınmasını sert şekilde kınıyoruz" dedi.

UNRWA`nın Gazze`nin çeşitli bölgelerinde bulunan sığınma merkezlerindeki 600 bin Filistinliye yardım ve hizmet sunduğunu belirten Krahenbühl, "UNRWA, Filistin halkını yalnız bırakmayacak, her zaman yanında olmaya devam edecek" ifadesini kullandı.

Beyt Hanun, Huzaa beldesi ve Şucaiyye Mahallesi başta olmak üzere Gazze`de devasa yıkıma uğramış kent ve mahalleler bulunduğuna dikkati çeken Krahenbühl, Gazze`nin yeniden imar edilmesi ve israil ambargosunun acilen kaldırılması gerektiğini söyledi.

israil`in saldırıları sırasında binlerce Filistinlinin geçici sığınak kullandığı Gazze`deki UNRWA okulları ve diğer binalar, saldırılarda üst üste İsrail bombardımanına maruz kalmış, yüzlerce masum Filistinli sivil hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir