• DOLAR 32.505
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2434.011
  • ...
ABD`nin israil`e Yardımları 100 Milyar Doları Aştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`den, 2. Dünya Savaşı`ndan bu yana en çok askeri yardım alan ülke 100 milyar dolarla sitonist katil israil aldı.

sitonist katil israil`in Haaretz gazetesinde yayınlanan habere göre, Amerika`nın sitonist katil israil`e 1962 yılında başlayan askeri yardımı 100 milyarı doları aştı. Geçmiş yıllarda sitonist katil israil`in ABD`den aldığı yıllık ortalama askeri yardım ise 3 milyar dolar oldu.

Amerika`nın, İsrail için bir "ağabey olduğu ve onu çok sevdiği" yorumu yapılan haberde, "sitonist katil israil`in böyle başka bir dostu yok ve gelecekte de olacak gibi gözükmüyor" ifadesi kullanıldı.

ABD Kongresi`nde geçen günlerde yayınlanan bir rapora dayandırılarak verilen haberde, son birkaç yıl içinde yapılan askeri yardımın sadece savunma amaçlı olduğu savunuldu.

Amerika`nın, kuruluşundan bu yana sitonist katil israil`e yaptığı yardımların dökümüne yer verilen haberde, geçen haftalarda ABD Senatosu`nun onayladığı 225 milyon dolarlık askeri yardıma da dikkat çekildi.

ABD Kongresi iki hafta önce tatile girmeden sitonist katil israil`in füze savunma sistemi Demir Kubbe`nin yenilenmesi çerçevesinde 225 milyon dolarlık yardımda bulunulmasını kabul etmiş, Başkan Barack Obama da kongrenin kararını imzalayarak yürürlüğe koymuştu.

ABD`nin geçmişte de Demir Kubbe için sitonist katil israil`e yüz milyonlarca dolar aktardığı biliniyor.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir