• DOLAR 32.506
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2435.104
  • ...
2015 Kutlu Doğum Etkinlikleri İçin İlk Toplantı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri ile yüzbinleri meydanlara toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu,  2015 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri için ilk toplantısını Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesinde gerçekleştirdi.

Platform tarafından yapılan açıklamada, bölge koordinatörlerinin katılımıyla toplantıda 2014 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin değerlendirilmesinin yapıldığı belirtilirken 2014 yılındaki etkinliklerin toplamda 332 merkezde gerçekleştirildiği de ifade edildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından yapılan açıklamada, toplantı gündem maddeleri ve alınan kararlar ise şu şekilde sıralandı;

“-2014 yılı Kutlu Doğum Etkinlikleri`ne ait yılsonu değerlendirmesi yapıldı.

-Yapılan etkinliklerde sıklıkla görülen eksiklikler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

-2014 yılında gerçekleştirilen etkinliklerin sayısı da açıklandı. Buna göre Platform, 2014 yılında 39 il, 105 ilçe, 170 köy ve belde ile 10 okul 8 üniversite olmak üzere toplam 332 merkezde Kutlu Doğum etkinliği gerçekleştirdi.

-2014 yılı Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nda dereceye girenlerin ne zaman Umre`ye götürüleceği üzerinde istişare yapıldı. Toplantıda dereceye girenlerin yarıyıl tatilinde Umre`ye götürülmesi fikri ağırlık kazandı. Buna dair tarihin netleşmesi halinde bunun ayrıca kamuoyuna ve dereceye girenlere bildirilecektir.

-2015 yılı Kutlu Doğum Etkinlikleri hazırlıklarına başlanması kararlaştırıldı. 2015 yılı Kutlu Doğum Etkinlikleri`nin hangi merkezlerde yapılacağı belirlenmesi, programa katılacak hatip, sunucu, Kur`an-ı Kerim okuyucusu, Mevlithan ve sanatçılarla ilgili hazırlıkların hızlandırılması istendi.

-2015 Kutlu Doğum Siyer Sınavı, bilindiği üzere her sene Kutlu Doğum etkinliklerinin önemli bir parçası ve şimdiye kadar bu yarışma Mayıs ayı içerisinde ve iki kategoride yapılıyordu. Ancak bu sene üç kategoride ve Şubat ayı içerisinde yapılması için çalışmalara ağırlık verilmesi kararlaştırıldı.

-2015 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinde kullanılacak afişlerin belirlenmesi için çalışmaların yapılması karara bağlandı. Peygamber Sevdalısı halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir