• DOLAR 32.369
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2325.427
  • ...
Türkiye'nin ilk kadın kadayıf ustaları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kınalı Eller Kadın Derneği’nin hayata geçirdiği ‘Bir Ustadan Bin Ustaya Kadayıf Projesi’ kapsamında kadayıf yapma eğitimi gören Hilal Aktaş ve Vildan Çiçek, Türkiye’de ilk kadın kadayıf ustası olma unvanını aldı.

Proje kapsamında 8 aylık eğitim kursu alan ve bir ay da staj amaçlı gönüllü olarak çalışan Aktaş ile Çiçek, kadayıf ustaları olarak kendi iş yerlerini açtı. Kadayıf ustaları, açtıkları işletmelerde kadayıfın yanı sıra şekerpare, künefe ve diğer tatlı çeşitlerinden de sunumlar yapıyor.

İş yerlerini açmadan önce bazı kimselerden, ‘Kadından kadayıf ustası olmaz.’ gibi sözler duyduklarını belirten kadayıf ustaları, yoğun çalışmalar sonucu işletmelerini açabildiklerini kaydetti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Kınalı Eller Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Müzeyyen Korkutata,  “İki bayan kursiyer kardeşimiz, aldıkları eğitim ışığında kendi işletmelerini kurarak iş hayatına adımlarını attılar. Diyarbakır Sur ilçesinde kadayıf dükkânı açan Hilal Aktaş ile Hani ilçesinde kendi işletmesini açan Vildan Çiçek, ülkemiz genelinde iki bayan kadayıf ustası olarak iş hayatına atılmış oldular.” dedi. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir