• DOLAR 32.393
  • EURO 35.067
  • ALTIN 2326.63
  • ...
Suriye uçağından Türkiye F-16'sına taciz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -  Suriye'ye ait bir uçağın sınır hattında devriye uçuşu yapan F- 16'yı radar kilitlemesi yaparak taciz ettiği açıklandı.

Konuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada,"Türkiye-Suriye hudut bölgesinde Hava Muharebe Devriye Görevi icra eden 4 adet F-16 uçağımız, Suriye'ye ait 2 adet SU-24 uçağının Hatay Öncüpınar güneyinden, 1 adet MI-17 helikopterinin Hatay Karbeyaz güneyinde sınırımıza yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirilmiş, ancak söz konusu hava araçları sınırımıza 2.1, 2.6 ve 2.4 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaşmıştır.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Ayrıca, 4 adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilmiştir. Suriye'ye ait 1 adet SU-24 uçağı tarafından, Hava Muharebe Devriye Görevi icra etmekte olan 1 adet F-16 uçağına, saat 12.05'te 5 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulmuştur."ifadelerine yer verildi.



Kaçakçılara yönelik yapılan operasyonlara da yer verilen açıklamada, Hatay Narlıca'daki Suriye sınırında devriye görevi yapan askerlerin Asi Nehri üzerinde ve çevresinde kaçakçık faaliyetlerinde kullanılan 500 metre boru hattı, 60'ar litrelik 40 adet akaryakıt bidonu ve 4 adet sal tespit ettiği, daha sonra bunların Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir